header CCDG

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

ȘTIU SĂ GĂTESC SĂNĂTOS

 

Activitatea s-a desfășurat joi, 31 ianuarie 2019, la Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, din municipiul Rădăuți și se înscrie în planul de acțiune al Programului Eco-Școală, pentru anul școlar 2018-2019.

 

PROGRAMUL LEAF

POEZIA PĂDURII

 

Începutul acestui an a adus la Școala Gimnazială Nr.18 din Timișoara o expoziţie inedită: frunze, versuri, comentarii de film...imagini recompuse din culorile toamnei, reunite sub titlul „Pădurea-Autumnalia’' este rezultatul muncii elevilor clasei a IX-a de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, partenerii noştri şi este cuprinsă în proiectul comun „Poezia pădurii” din cadrul Programului Internațional LeAF.

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

VIAȚA SĂNĂTOASĂ

 


Elevii clasei I au învățat despre consumul de fructe bogate în vitamine în anotimpul iarna și au preparat o salata de fructe delicioasa.

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

EXPOZIŢIA „100 DE FAPTE ECO”

 

Este realizată în şcoala noastră ca o încununare a celor 100 de ani încheiaţi în România.

 
PROGRAMUL ECO-SCHOOLS
ACTIVITĂȚI
- două acțiuni de colectare a deșeurilor reciclabile:  pe 11 octombrie 2018, în urma căreia s-au adunat 1636 kg hârtie și 89 kg PET-uri; cea de-a doua, pe 30 ianuarie 2019, când s-au strâns 1371.3 kg hârtie, 67.45  kg PET-uri și 61.8 kg de sticlă.
- o activitate de tip concurs, cu ocazia sărbătoririi Centenarului - 100 de ani de la înfiinţarea liceului – activitate intitulată  “Impactul antropic asupra schimbărilor climatice în ultimii 100 de ani”, care a vizat prezentarea unor proiecte pe teme ecologice.

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

ACTIVITATE-BOLILE CARDIO-VASCULARE

 

Mereu s-a discutat cu elevii de liceu despre importanta unui stil de viata echilibrat si sanatos.

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

CUM NE PASTRAM SANATATEA

 

Doamna invatator a coordonat o activitate de 2 ore cu clasa a II-a B in care au discutat despre importanta unuti stil de viata sanatos si echilibrat, in care elevii au vizionat videoclipuri cu exemple pozitive si negative despre curatenia corporala si au adresat intrebari legate de aceste aspecte.

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....