header CCDG iarna

 

„EU IUBESC NATURA!”

(concurs între clasele V-VIII, colectare materiale reciclabile: maculatură și pet-uri)

 

În perioada octombrie –noiembrie 2017 s-a desfășurat concursul „EU IUBESC NATURA!”, care a avut drept scop colectarea de maclatură și pet-uri. Câștigătorii concusului au fost elevii clasei a VI-aC, prof. diriginte Boroș Gabriela care au colectat 590,57 kg de maculatură și 4,095kg pet-uri.

 16 NOIEMBRIE 2017, ZIUA NAŢIONALĂ ANTIFUMAT”

FII INDEPENDENT, NU DEPENDENT!” 

 Cercetările arată că adolescenții între 13 și 17 ani care fumează zilnic riscă mai mult să folosească și alte droguri. Folosirea altor droguri face parte din presiunea anturajului, căreia trebuie să-i facă față copiii nostri. Cu cât tinerii noștri încep mai devreme să fumeze, cu atât este mai probabil să continue sa fumeze ca adulți.

 

 

 

ECO-CLOPOŢEII…SIMBOL AL CRÃCIUNULUI

 

 

Prin aceşti clopoţei realizaţi în clasã, individual am grãbit magia Crãciunului,care sã-l aducã în casele şi inimile voastre pe Moş Crãciun şi totodatã sã vesteascã naşterea Mântuitorului.

,,Clopoţeii îngerilor’’ i-am atârnat în brazii din curtea şcolii,pentru a trimite tuturor cãlãuzirea şi regãsirea magiei.Au fost realizaţi din polistiren,hârtie,carton,şnur şi multã dragoste.

 

IMPORTANȚA GESTIONĂRII ŞI VALORIFICĂRII DEŞEURILOR

Elevii Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” s-au mobilizat şi au desfăşurat o acțiune de colectare si valorificare de maculatură si pet-uri in luna noiembrie 2017, coordonaţi de prof. Sîrbu Ana-Maria şi Vasilescu Marinela. Scopul acţiunii a fost de conştientizare a comunităţii şcolare de importanţa reciclării deşeurilor.

ACTIUNE DE PLANTARE

Pe 18 noiembrie 2017, patruzeci de elevi de la Colegiul Național Economic Gheorghe Chițu din Craiova, însoțiți de prof. Elena Tănase și prof Ana Paraschivescu, au participat la acțiunea de plantare organizată de Auchan, A.C.C.E.S. Oltenia și Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Dolj în localitatea Călărași. S-a plantat 1ha cu puiet de salcâm.

 

ZIUA MĂRII NEGRE

Tema Biodiversității este abordată și anul acesta la Școala Lucian Grigorescu din Medgidia prin o expozitie de desene realizată de elevii claselor P-IV și o expoziție de machete realizată de elevii claselor V-VIII, care amintesc de diversitatea marină.

 

 

CĂMARA BUNICII”

Un mare eveniment a avut loc la Liceul Tehnologic „Alexandru Borza”din Cluj-Napoca în cadrul săptămânii Școala Altfel unde s-a desfășurat un târg de toamnă cu standuri expoziționale de conserve și murături autohtone, fiind organizat de elevii liceului în cadrul Proiectului Mondial Eco-Școala care are ca temă principală Consumul responsabil de hrană cât mai naturală și de proveniență zonală dorindu-se astfel promovarea producătorilor locali.

 

 

EasyCookieInfo

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....