header CCDG

Scoala Gimnaziala „Constantin Gh. Marinescu” Galati, „Ziua pacii”, Septembrie 2017

 

IMPREUNĂ PENTRU PACE: RESPECT, SIGURANȚĂ ȘI DEMNITATE PENTRU TOȚI

Anul acesta elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu” Galați,  s-au alăturat acestei inițiative globale, care promovează respectul, siguranța și demnitatea pentru toți cei forțați să-și părăsească casele în căutarea unei vieți mai bune.

 

Această activitate specială are loc în fiecare an pe 21 septembrie și împreună cu mii de școli, grupuri de tineri, orașe și organizații din jurul lumii, 300 de elevi ai școlii împreună cu învățătorii, diriginții și profesorii lor au plantat astăzi: 11 arbuști tuia, 3 copaci fructiferi și 2 tufe de trandafiri, pentru “pace”.

Elevii s-au reunit în curtea școlii la ora 11:30, unde doamna director a prezentat scopul și obiectivele activității și a discutat cu elevii despre însemnătatea zilei de 21 septembrie. Apoi, elevii au plantat împreună cu învățătorii și diriginții pe tot parcursul zilei, copăceii aduși.

Un copac ştie multe, pentru că el adună toate elementele: apa – seva, pământul – prin rădăcini, frunzele se hrănesc cu aer, din frecarea lemnului ţâşneşte focul … El este un simbol al vieţii în continuă evoluţie, dar ne reamintește și de natură și de importanța protecției mediului.

Elevii doresc să considerăm acești copaci ca un simbol al “păcii” și să crească împreună cu ei, spre un viitor mai bun …

În urma acestor activități elevii au fost încântați că au petrecut o zi frumoasă, că și-au adus o mică contribuție la protejarea mediului, că și-au format noi atitudini și competențe: spirit civic, muncă în echipă, comunicare, cooperare.

Mulțumim părinților care ne-au susținut în realizarea activității prin procurarea de material săditor.

Profesor coordonator: Aurelia Florescu

Pentru scrisoarea elevului, click aici...

ccdg0078

 

ccdg0079

 

ccdg0080

 

ccdg0081

 

ccdg0082

 

ccdg0083

 

ccdg0084

 

ccdg0085

 

ccdg0086

 

ccdg0087

 

ccdg0088

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....