header CCDG

Grădinita cu Program Prelungit “Tara Copilariei”, Calarasi, Ziua Verde a Eco-Scolilor din Romania, Octombrie 2017

 

 

PLANTEAZĂ UN COPĂCEL, SĂ CULEGI FRUCTUL DIN EL!

29 octombrie 2017

Ziua Verde a Eco-Școlilor din România

Anul acesta se împlinesc 11 ani de când Grădinița cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” Călărași implementează proiectele Programului Mondial Eco-Școala coordonat la nivel internațional de către FEE și la nivelul României de către Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București.

 

Astfel, cadrele didactice împreună cu preșcolarii, părinții și colaboratorii nu trec cu vederea nicio acțiune ecologică sugerată de program sau inclusă în calendarul eco la nivel de unitate.

Vineri, 27 octombrie 2017, cu ocazia Zilei de Acțiune a voluntarilor CCDG, preșcolarii unității coordonați de către director prof. Daniela Soare și cadrele didactice Ene Ioana, Amzaru Mihaela Claudia, Dragu Alexandra, Ștefan Cătălina și Robuleț Georgica au plantat în curtea gradinitei mai multe specii de pomi: corcoduși, meri, pruni, aluni și tei.

Pentru puieti, doamna director Daniela Soare mulțumește tuturor părinților de la grupele Ștrengarii, Curajoșii, Buburuzele, dar și celor care ne ajută și ne sprijină mereu, dar și personalului grădiniței, doamnei Georgiana Simoiu, Carmen Cîrstea, Nicu Maria, Ghencea Fănica, domnului Iulian Gheorghe și domnului Gelu Crețu.

Ziua de acțiune a voluntarilor CCDG

Aceasta acțiune este un act de participare comună a copiilor și tinerilor din România la o activitate benefică pentru mediul inconjurator.

Pentru diseminare, cadrele didactice, dar și preșcolarii au vorbit cu părinții, fie în cadrul ședințelor, fie în cadrul focus-grupurilor dar și fiecare copil cu părintele lui, acasă explicând importanța plantării.

Doamnele educatoare au participat activ la această acțiune, pregătind copiii pentru plantarea puieților, discutând cu ei despre importanța implicării lor în acțiunile de protejare a mediului! Domnul Gelu a pregătit terenul, a săpat gropile necesare și a susținut copiii în operațiunea de plantare.

Impresii ale copiilor:

Abia aștept să crească să stau la umbra lui!” (Cezar)

Pentru că am plantat pomi vom avea mi mult oxigen!” (Maria)

Mâine mai plantăm?” (Darina)

Mâine mai ieșim să-i udăm?” (Mara)

Acum Pământul e fericit!” (Fabian)

Când voi fi mare și voi trece pe aici copăcelul va fi și el mare.” (Bianca)

Daca am plantat un măr, înseamnă că domnul administrator nu va mai cumpăra mere pentru porția de vitamine de la ora 10!” (Cristina)

Cred că școala are menirea să sensibilizeze autoritățile locale cu astfel de gesturi simple și benefice, să promoveze exemple de bună practică, să încheie parteneriate cu unități similare, cu ONG-uri și comunitatea locală și împreună să desfășurăm proiecte tematice ecologice astfel încât autoritățile să înțeleagă faptul că noi, cei mici putem să schimbăm ceva, dar numai cu ajutorul dumnealor. Pentru a ne face cunoscută activitatea ne propunem să îi invităm mai des la acțiunile noastre și să le demonstrăm că am înțeles că educația ecologică începe de la grădiniță și se continuă toată viața.

Învăţaţi-i pe copiii voştri ceea ce i-am învăţat şi noi pe ai noştri: că pământul, cu tot ce are frumos, este mama noastră. Tot ceea ce i se întâmplă pământului va ajunge să li se întâmple şi copiilor acestui pământ. Noi ştim cel puţin atât: nu pământul aparţine omului, ci omul aparţine pământului. Omul este firul care ţese drama vieţii şi ceea ce-i face pământului îşi face lui însuşi.” (Sieux Seattle)

Coordonator Eco-Școala,

Prof. Daniela Soare

 

ccdg0153

ccdg0154

ccdg0155

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....