header CCDG iarna

Scoala Gimnaziala ”Alexandru cel Bun”, Bacau, Ziua Albinelor, Noiembrie 2017

 

ZIUA ALBINELOR. MIEREA UN ALIMENT MIRACULOS

 

Activitatea cu titlul „Ziua albinelor. Mierea un aliment miraculos” s-a desfășurat pe data de 4 noiembrie 2017 și a avut ca scop lărgirea orizontului de cunoaștere și apreciere a tuturor viețuitoarelor pământului, cultivarea sentimentelor de protecție a lumii vii și de respect față de natură.

 

Invitatul special, domnul apicultor Axinte Gabriel, le-a explicat copiilor despre importanța albinelor pentru polenizarea culturilor, producând mierea binefăcătoare și alte produse alimentare și medicinale, și cel mai important, susținând ciclul natural al vieții în lume, cum se desfășoară viața în stup, ce rol au matca și trântorii și care sunt atribuțiile albinelor lucrătoare.

Mierea , fagurii de miere, ceara curata și propolisul au fost printre produsele apicole pe care elevii le-au mirosit și degustat cu mare plăcere.

Activitatea a avut un puternic impact emoțional, sensibilizând elevii și insuflându-le dragostea, respectul față de aceste mici vietăți atât de importante pentru om. Conform unui vechi proverb românesc „ Cel înțelept ca albina, din toate alege ce e mai de folos!”, copiii au avut Albina ca model de hărnicie, de răbdare, perseverență și de muncă în echipă.

CLASA I B STEP BY STEP

PROF. ÎNV. PRIMAR, BUTNARU CARMEN ELENA

SOLOMON ALINA CRISTINA

 

ccdg0239

ccdg0240

ccdg0241

ccdg0242

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....