header CCDG

Liceul Tehnologic „Scoala Nationala de Gaz”, Medias, Parada costume, Noiembrie 2017

 

PARADĂ COSTUME REALIZATE DIN MATERIALE RECICLABILE

 

În data de 13.11.2017, elevii clasei a IX-a Tehnician ecolog și protecția calității mediului, coordonați de prof. Mihaiu Simona au realizat o paradă a costumelor realizate din materiale reciclabile.

 

Personajele interpretate au fost din și de poveste. Astfel, copiii au dat viață Scufiței Roșii și Lupului cel rău, bunicuței și vânătorului, interpretând sceneta realizată după nemuritoarea poveste a fraților Grimm, Scufița Rosie”. Fetița cu chibrituri împreună cu poveștile născute din flăcările luminoase ale chibriturilor au fost interpretate cu multă naturalețe și sensibilitate de către copii. Au defilat pe rând, spunându–și poveștile – povestea personajului interpretat și a costumului realizat din materiale reciclabile - prințesa Sofia Întâi, prințesa Rapunzel și Gothel, Alba ca Zapada și piticul ei preferat Mutulică, Clopoțica, Cenușăreasa și prințul ei, Frumoasa din pădurea adormită.

O filă de timp s-a dat înapoi ajungând toți, ”pe vremea lui Pazvante Chioru”, a fascinantului Osman Pazvantoglu, singurul pașă care a îndrăznit să se revolte împotriva autorității supreme de la Stambul și să creeze un adevărat „stat” independent cu capitala la Vidin. Delicata Ancuța (și povestile ei din Hanu - Ancuței de Mihail Sadoveanu) ne-a încântat privirile cu frumosul și ingeniosul ei costumul popular realizat din materiale reciclabile.

Povestea lui Zorro (și a geamănului lui - apărut din dorința a doi copii de a se costuma în Zorro), femeia-samurai Mariko - din romanul ”Shogun” de James Clavell, un jucător de baseball, o indiancă, Batman și nu în ultimul rând Eco-man (un personaj creat de copilul care l-a interpretat) a cărui menire pe acest pământ este să inducă tuturor oamenilor gândul de a păstra planeta frumoasă și curată, sunt personajele pe care copiii le-au interpretat cu mare drag, cu multă dăruire și cu mare, mare entuziasm.

Atmosfera în care s-a desfășurat parada costumelor a fost atât la propriu cât și la figurat, o atmosferă de basm, frumoasa atmosferă a copilăriei, a poveștilor spuse de bunica la gura sobei, o lume în care este posibil orice și în care, la final, întotdeauna, binele, doar binele învinge.

 

Profesor coordonator,

Mihaiu Simona

Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz” Mediaș

ccdg0431

ccdg0432

ccdg0433

ccdg0434

ccdg0435

ccdg0436

ccdg0437

ccdg0439

ccdg0440

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....