header CCDG iarna

Liceul Tehnologic,,Ion Creanga’’ Pipirig, Structura Scoala Gimnaziala Boboiesti, Neamt, Activitati, Decembrie 2017

 

 ,,SALVAŢI BRADUL DE CRĂCIUN’’

Magia  sărbătorilor de iarnă s-a făcut simţită şi anul acesta la Eco-Şcoala Gimnazială Boboieşti. De sărbători cu toţii ne gândim cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde şi la mirosul de brad.  Bradul deţine rolul principal în perioada Crăciunului. 

Împodobitul acestuia este cel mai îndrăgit obicei de sărbători, datorită simbolurilor care i se asociază: iubire (pentru că este împodobit de întreaga familie), bucurie şi fericire (pentru că sub el sunt puse cadourile), magie (se spune că Moş Crăciun nu vine în casele unde nu e brad), viaţă, trăinicie şi sănătate (pentru că este mereu verde, chiar şi când afară e zăpadă).      Practic, bradul a devenit centrul sărbătorilor de iarnă! Şi cum Crăciunul nu are farmec fără un brad elevii claselor pregătitoare, a II-a şi a IV-a au ales să împodobească brăduţul şi sala de clasă cu obiecte şi decoraţiuni eco, confecţionate chiar de ei, dând dovadă de creativitate şi  ingeniozitate. Într-o atmosferă caldă şi primitoare au cântat colinde şi l-au primit cu drag pe Moş Crăciun.   Mulţumesc copiilor şi părinţilor care s-au implicat în desfăşurarea acestei frumoase activităţi.

Prof. înv. primar, Iacob Iuliana

ccdg1017

 

ccdg1018

ccdg1019

ccdg1020

ccdg1021

ccdg1022

ccdg1023

ccdg1024

 

 

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....