header CCDG iarna

Colegiul ”Vasile Lovinescu”, Falticeni, Activitati, Ianuarie 2018

 

PIRAMIDA ALIMENTELOR

Tot mai preocupați de a găsi modalități de îmbunătățire a alimentației și implicit de a găsi cele mai sănătoase produse, am realizat pe 25 ianuarie, activitatea ”Piramida alimentelor ”.

 

Elevii Colegiului” Vasile Lovinescu” s-au dovedit preocupați să afle cât mai multe informații despre  modalitatea de abordare a alimentelor din perspectiva efectului lor asupra sănătății. Au realizat meniuri ” haioase” din alimente aflate în Piramida alimentară, prezentări power point , expoziție cu desene, postere pe teme alimentației sănătoase, work – shop pentru un stil de viață sănătos, care să acopere nevoile energetice și de nutrienți ale organismului cu ajutorul profesorilor îndrumători.

D-na prof. Dr. Crețu Monica a atras atenția în legătură că scăderea aportului de fibre alimentare sub 20g/zi. Aceasta poate prolifera apariția unor afecțiuni cum sunt: constipație; colon iritabil; cancer de colon; apendicita cronică; obezitate; cardiopatie ischemică; diabet zaharat.

 

Prof. coordonator,

Filipoaia Luminița

 

ccdg1099

ccdg1100

ccdg1101

ccdg1102

ccdg1103

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....