header CCDG iarna

Colegiul Silvic Bucovina, Câmpulung Moldovenesc, Activitati, Ianuarie 2018

STILUL DE VIAȚĂ ESTE ALEGEREA TA!

 

Elevii de la Colegiul Silvic Bucovina, Câmpulung Moldovenesc au participat la o activitate interesantă, interactivă, cu titlul Stilul de viață este alegerea ta! împreună cu invitatul nostru, domnișoara doctor Larisa Brînzei, nutriționist – dietetician în cadrul Cabinetului de nutriție – dietetică medicală de la Policlinica Dorna Medical, Vatra Dornei.

 

Principala temă de discuție a fost modul cum ne alimentăm la adolescență, cum reușim să scăpăm de tentațiile oferite de fastfood-uri și de junkfood-uri, cum îmbinăm școala cu alimentația sănătoasă, cu mișcarea, cu un regim de viață sănătos și, mai ales, de ce să alegem fructele și legumele și cum le intercalăm în cadrul alimentației de adolescent.

Activitatea a constat în prezentări de materiale video dar și tipărite legate de viața de adolescent, după care au urmat discuțiile cu elevii și părinții acestora, cei care și-au făcut timp să participe la una din activitățile noastre dedicate stilului de viață sănătos la adolescență. Elevii noștri din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a s-au declarat interesați de informațiile primite de la specialiști iar părinții au avut ocazia de a ne povesti despre câteva din problemele cu care se confruntă aceștia datorită tentațiilor actuale și consumerismului societății.

Problemele pe care elevii trebuie să le surmonteze sunt: programul de la școală care deseori depășește ora 14, lipsa de timp pentru un mic dejun sănătos și liniștit datorită orarului, care începe la ora 8.00, alimentele de proastă calitate care se vând, în general, în chioșcurile sau magazinele din și de pe lângă școli și nu în ultimul rând, problema financiară care limitează posibilitățile de a cumpăra gustări sănătoase, care sunt mai scumpe. La toate acestea se adaugă și faptul că elevilor adolescenți le lipsește o anumită cultură în ceea ce privește alimentația și mai ales stilul de viață sănătos.

Sperăm că toate informațiile primite în urma discuțiilor cu domnișoara doctor Larisa Brînzei, care s-a dovedit a fi deschisă în ceea ce privește colaborarea cu școala noastră, să le fie de folos adolescenților noștri și părinților lor.

30 ianuarie 2018 autor: prof. Ana Latiș

 

ccdg1200

ccdg1201

ccdg1202

ccdg1203

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....