header CCDG iarna

Gradinita cu Program Prelungit nr. 14, Arad, „Ziua Mondială a Zonelor Umede”, Februarie 2018

2 FEBRUARIE - ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE

În fiecare an eco-fluturașii sărbătoresc ziua de 2 Februarie - Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Pentru noi este important acest lucru deoarece Parcul Natural Lunca Mureșului așteaptă să-l cunoaștem și așteaptă ca atunci când mergem în excursii în aceea zonă, să știm că este o zonă protejată și s-o ocrotim.

Copiii au vizionat o prezentare power-point cu Parcul Natural Luca Mureșului, au răsfoit pliante şi au putut astfel să vadă câte plante şi animale frumoase trăiesc în „Lumea de la malul apei”. Au învăţat că toate aşteaptă să fie ocrotite, protejate şi de cei care vin în excursii.

În partea a doua a activității au colorat fișe cu viețuitoarele pe care le-au văzut în prezentare, apoi au confecționat tabloul „Lumea de la malul apei” (lucrare colectivă).

Acitvitatea a fost pregătită și desfășurată cu ajutorul elevelor Păsăroiu Romina, Pop Rebecca și Matiuț Francesca-cls.a IX-a A de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” Arad, profesor coordonator practică pedagogică Corina Uzum.

Elevele au avut de pregătit o activitate extracurriculară, și cum grădinița noatră participă la Programul Mondial Ec-Școala, desfășurarea unei activități extracurriculare cu tematică ecologică a fost foarte binevenită.

Profesor coordonator: Liana Saman

ccdg1210

 

ccdg1211

 

ccdg1212

 

ccdg1213

 

ccdg1214

 

ccdg1215

 

ccdg1216

 

ccdg1217

 

ccdg1218

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....