header CCDG

Scoala Profesinala Gropnita, „Ziua Zonelor Umede”, Februarie 2018

ZIUA ZONELOR UMEDE

În fiecare an la începutul lunii februarie sărbătorim „Ziua Internațională a Zonelor Umede”, iar cum comuna Gropnița se află în perimetrul bazinului Jijioarei, ecosistemele acvatice sunt numeroase.

De aceea în școala noastră prima săptămână din lună este dedicată activităților specifice.

Anul acesta am avut invitați doi reprezentanți ai Agenției de Protecție a Mediului, Iași, care au prezentat elevilor informații despre zonele umede din apropiere, speciile prezente și impactul antropic asupra habitatelor viețuitoarelor din zonă.

În ziua următoare ne-am deplasat cu toții pe teren, să ne convingem de cele aflate. Am avut privilegiul să observăm pe lacul înghețat trei egrete și un cocostârc cenușiu care la început ne-au dat emoții. Pentru faptul că nu se mișcau am crezut cu toții că păsările sunt prinse cu picioarele în lacul înghețat, însă ele observând freamătul nostru ne-au dat de veste că sunt în siguranță. Le-am privit încântați cu ajutorul binoclului, le-am identificat pe baza determinatoarelor și am promis că vom lua măsuri de fiecare dată când observăm animale în primejdie și le vom proteja mereu habitatele, cuiburile și puii.

Profesor coordonator: Mărculeț Roxana

ccdg1275

 

ccdg1276

 

ccdg1277

 

ccdg1278

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....