header CCDG

Colegiul Tehnic Campulung, Activitati perioada martie-iunie 2014

 
Activităţile proiectului judeţean,, un corp sănătos, o alimentaţie naturală, un mediu curat ’’
15 martie-ziua consumatorului european
 
 
 Pentru a-i educa pe tineri în sensul unui stil de viață sănătos și a-i coștientiza atât pe ei, cât și pe părinții acestora cât de importante sunt alimentele sănătoase pentru organism și la ce riscuri se expun printr-o alimentație neadecvată am organizat activități tematice diverse: sesiuni de referate cu tema  ”Învățăm să trăim sănătos”, un ”delicios” concurs de gastronomie, cu 4 echipe reprezentative: echipa “Chimia din Farfurie”, echipa “Vitaminelor”, echipa “Glucidelor”, echipa “Zaharidelor”, o expoziţie cu produse culinare ecologice, preparate în laboratorul de gastronomie al şcolii, cu ocazia „Zilei Mondiale a Sănătăţii”.
Consultarea de către elevi a unor materiale de specialitate puse la dispoziție de organizatori, realizarea unor studii de caz privind cauzele care conduc la îmbolnăviri și dezechilibre în organism, implicarea părinților în organizarea concursului de gastronomie au generat efecte pozitive asupra definirii conceptului ”alimentație sănătoasă”.
 
DESCRIEREA PROIECTULUI "O ALIMENTAŢIE ECHILIBRATĂ, UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS’’

SCOPUL PROIECTULUI
Formarea unei viziuni cu privire la acest aspect va duce la o alimentaţie echilibrată ce se va reflecta în calitatea vieţii.
 
OBIECTIVE
  • formarea deprinderii de a mânca sănătos şi la ore regulate
  • deosebirea alimentelor sănătoase de cele nesănătoase
  • dezvoltarea capacităţii de comunicare şi relaţionare
  • realizarea unor finalităţi educaţionale-postere, pliante, p.p.t.-uri, referate.
 
MODALITĂŢI DE EVALUARE
Evaluarea activităţilor proiectului s-a făcut pe baza unei fişe de evaluare .S-au punctat finalităţile educaţionale pe baza următoarelor criterii-originalitate şi creativitate, mod de abordare a temei proiectului, rigurozitate şi organizare în conţinutul prezentării.
 
REZULTATE ÎNREGISTRATE
  • însuşirea unor deprinderi de bază în vederea unei alimentaţii echilibrate.
  • realizarea unor preparate sănătoase, fără a se folosi nicio sursă de încălzire.
  • realizarea unor referate şi prezentări power point pornind de la tema unei alimentaţii sănătoase ce se reflectă direct în modul de viaţă.
 
RECOMANDĂRI, SUGESTII
Tema abordată trebuie aprofundată şi transpusă în viaţa cotidiană, deoarece modul în care ne alimentăm este într-o mare măsură răspunzător de starea de sănătate a organismului nostru.
 
22 MARTIE - ZIUA MONDIALĂ A APEI
PROIECT EDUCAŢIONAL IMPORTANŢA ZONELOR UMEDE

Motivarea proiectului: Cunoaşterea importanţei zonelor umede si care sunt factori importanţi pentru :
  • reglarea regimului apelor ca spaţii inundabile pentru preluarea debitelor care cresc brusc;
  • stabilitatea microclimei;
  • refugiu pentru intreţinerea speciilor de plante, animale, păsări;
  • menţinerea echilibrului ecologic.
Obiective:
  • conştientizarea copiilor şi adulţilor privind importanţa zonelor umede;
  • stimularea copiilor pentru desfăşurarea de activităţi care să protejeze zonele umede;
  • înţelegerea însemnătăţii evenimentului, funcţiilor şi valorilor zonelor umede;
  • recunoaşterea plantelor, animalelor din zonele umede;
  • cunoaşterea şi înţelegerea mesajului ecologic
  • dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa
Grup ţintă:
  • elevi din clasele IX-XII;
  • profesori
  • parinti
Secţiuni:
  • referate şi prezentări ppt.
  • desene, postere, afişe, colaje.
 
SESIUNE DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE – 23 APRILIE, ZIUA MONDIALĂ A PĂMÂNTULUI
 
Activitatea se înscrie în Calendarul acţiunilor ecologice din anul şcolar 2013-2014 şi a avut ca pretext celebrarea Zilei Mondiale a Pământului în data de 23 aprilie.Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei sesiuni de comunicări ştiinţifice având ca temă de dezbatere problema de o stringentă actualitate referitoare la protejarea Planetei fără de care nu am exista nici noi. Referatele şi ppt.-urile prezentate au fost interesante, fundamentate din punct de vedere ştiinţific şi bazate pe o temeinică documentare.
Activitatea s-a încheiat cu o dezbatere ca a avut în centru ideea de IMPLICARE, RESPONSABILITATE şi RESPECT faţă de mediul înconjurător.Concluzia a fost una unanimă:dacă rămânem nepăsători la gravele probleme cu care se confruntă Planeta Pământ va trebui să ne găsim, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat o altă planetă care să ne suporte.
 
31 MAI- ZIUA MONDIALĂ ANTIFUMAT
 
În holul liceului s-a organizat o expoziţie de postere, desene, colaje şi afişe, aceasta dorindu-se a fi un semnal de alarmă pentru fumătorii activi şi pasivi şi propunându-şi sensibilizarea atât a elevilor ce au realizat lucrările, cât şi a celor care le-au vizionat.Posterele câştigătoare s-au intitulat "NU TUTUNULUI! SĂNĂTATEA ARE PRIORITATE!’’ şi "NU TUTUNULUI, DA SĂNĂTĂŢII!’’.
 
POSTERUL CÂŞTIGĂTOR
 
5 IUNIE- ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI
 
Ziua Mondială a Mediului este un prilej de a-i demonstra naturii că îţi pasă de sănătatea ei şi implicit de cea a oamenilor. Plantele verzi sunt considerate ,,plămânii planetei’’ , iar vitalitatea naturii trebuie împrospătată ori de câte ori este nevoie, plantarea nefiind niciodată de prisos pentru mediul înconjurător.
Elevii de la specializarea Resurse Naturale şi Protecţia Mediului au răspuns şi de această dată prezent şi plini de entuziasm şi dorinţa de a-şi aduce mica lor contribuţie la celebrarea "Zilei Mediului‘’ au înfrumuseţat şi ecologizat spaţiul verde din faţa şcolii , dând un plus de culoare şi prospeţime acestuia. 25 de elevi de la clasa cu profil Resurse Naturale şi Protecţia Mediului au fost mai aproape de natură şi au înţeles că gesturile minore, dacă sunt solidare şi consecvente pot schimba lucrurile în bine şi deprinderile sănătoase, o dată dobândite trebuie dezvoltate şi exersate.
După terminarea acţiunii de plantare, elevii participanţi le-au comunicat şi colegilor de la clasele a IX a care este importanţa acestor activităţi ecologice şi le-au explicat acestora că prin implicare şi grijă faţă de natură cu toţii vom contribui la fericirea acesteia.
”Nouă ne pasă!”
 
Activitate de ecologizare dedicată Zilei Mediului

Voluntariatul a constituit întotdeauna un bun prilej de a ne uni forțele pentru a avea un oraș frumos, curat și cu oameni gospodari. Implicarea noastră ca voluntari în activități de ecologizare ne-a făcut să devenim mai atenți față de problemele de mediu și să ne preocupăm mai mult de rezolvarea acestora.
Însă, voluntariatul este mereu o preocupare, mai ales când este vorba de instituția noastră și de parcul din curtea școlii. Nu multe licee se pot bucura de o oază de verdeață atât de frumoasă, dar este nevoie de o grijă permanentă față de această binecuvântare a naturii. Într-o atmosferă de voioșie și tinerețe în care elevi și cadre didactice, muncesc deopotrivă, școala noastră arată ca un loc în care domnește ordinea și curățenia.
 
CONCLUZII
 
În contextul în care problemele ce vizează mediul, alimentaţia şi sănătatea sunt de actualitate, implicarea elevilor si a cadrelor didactice în activităţi din domeniul educaţiei ecologice reprezintă nu doar o opţiune justă, ci şi o necesitate ancorată în realitate care poate duce la rezultate benefice pe termen lung, atât pe plan material, concret, cât şi pe plan moral.
Educaţia ecologică face parte din educaţia pentru viaţă, iar informarea şi formarea în acest domeniu ajută la dezvoltarea unor atitudini şi competenţe de care depinde calitatea vieţii noastre şi a mediului înconjurător.
 
Gheorghe Irina- Coordonator ECO-SCOALA, Colegiul Tehnic Campulung.
 
ccdg1807

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....