header CCDG

Scoala Gimnaziala Nr. 12, Timisoara, Activitati, Iunie 2018

 

RÂUL BEGA – UN MEDIU CU VIAȚĂ

Luna iunie a anului școlar actual a stat sub semnul apei și al tuturor formelor de viață ale mediului acvatic, dar nu al oricărui mediu acvatic, ci al râului Bega, un râu plin de splendoare și...viață.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 12 au avut șansa să descopere frumusețile acestui râu, dar, spre surprinderea lor, au întâlnit și multe probleme de mediu pe care au încercat să le rezolve cu propriile forțe.

 

Au pornit de la a se informa asupra asupra apei industriale prin explorarea Uzinei de apă din Timișoara, unde au primit o serie de informații cu privire la modalitatea de distribuire a apei industriale din cele mai vechi timpuri în orașul Timișoara, loc în care au fost provocați să realizeze un puzzle cu o rețea de canalizare a orașului. Competiția și interesul pentru fiecare informație a dus la realizarea aestuia intr-un timp foarte scurt. Apoi au continuat cu identificarea diverselor întrebuințări ale apei, atât la nivel industrial, cât și în ceea ce privește viața de zi cu zi.

De asemenea, copiii au încercat, sub coordonarea profesorilor, să ecologizeze o parte a parcurilor și a spațiilor verzi din apropierea râului, atrăgând atenția asupra menținerii unui mediu curat și sănătos.

Au descoperit diversele forme de viață din acest râu și au încercat să evidențieze frumusețea acestora prin imagini și prin prezentarea unor postere informaționale. Astfel, au reușit să afle secretele acestui râu, ale fiecărei forme de viață și cât este de important acesta pentru oameni și, mai ales, pt locuitorii acestui oraș.

Coord. Eco-Școala : Prof. Ban Monica

Prof. Bucur Alina

 

ccdg723

ccdg724

ccdg725

ccdg726

ccdg727

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....