header CCDG

 
O VIATA SANATOASA
 
In cadrul proiectului educational O viata sanatoasa, elevii din clasele a X-a F si a X-a H au invatat despre conceptul de eticheta ecologica. In fiecare clasa au fost realizate grupe de lucru, care dupa ce au avut la dispozitie o serie de fise de documentare, au avut de conceput o eticheta ecologica pentru un produs la alegere. La sfarsitul activitatii, fiecare grupa a prezentat plansa realizata, s-au pus intrebari si a avut loc o dezbatere referitoare la importanta etichetarii ecologice. 
Prof. Chiper Andreea
 

APA & VIAŢA PĂMÂNTULUI & VIAŢA NOASTRĂ

22 martie 2019

DESCRIEREA ACTIVITĂȚII: Acțiunile desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, 2019 sunt incluse în calendarul de activități ecologice la nivelul unității noastre școlare, Apa (Whater) fiind una dintre temele anuale, propuse de CCDG București, pe care le abordăm și anul acesta. Cele 10 grupe de preșcolari din Țara Copilăriei, coordonate de doamnele educatoare, au marcat această importantă zi prin diferite activități tematice.

MASCOTA ACTIVITATII SUNT SANATOS DACA...

 

Elevii din clasele a III-a, aV-a și a VI-a de la Liceul de Arte "Ionel Perlea", Slobozia, au făcut cunoștință cu mascota activității "Sunt sănătos dacă...". Ea a trecut azi prin clase și a preluat mesajele elevilor pe tema activității. Aceste mesaje vor ajunge la comitetul Eco care va realiza o prezentare cu ideile lor despre ce înseamnă să fim sănătoși.

Prof. Militaru Nicoleta

 
ECOLOGIZARE SPATIULUI VERDE
 
In data de 16.03 la Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir", Suceava a avut loc o activitate de curatare a spatiului verde din curtea liceului. La activitate au participat voluntari din cadrul Comisiei Eco Scoala impreuna cu o serie de elevi din clasele a IX-a si a X-a ale liceului si profesori.
COORDONATOR PROGRAMUL ECO-SCOALA Prof. Chiper Andreea

5 MARTIE - ZIUA MONDIALĂ A EFICIENŢEI ENERGETICE

Eficiența energetică este considerată o cauză importantă în soluționarea problemelor legate de securitatea energetică și schimbările climatice pentru crearea unor societăți durabile. De aceea, la 5 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Eficienței Energetice.

 12 MARTIE – ZIUA GĂRZII NAŢIONALE DE MEDIU

 

Activitate derulată în cadrul Programului Eco-Şcoala, coordonat de CCDG România

"Buburuzele Isteţe" au dorit să dea o mână de ajutor Gărzii Naţionale de Mediu informând colegii despre existenţa şi rolul acesteia.

Elevii şcolii noastre au dat dovadă de o bună cunoaştere a activităţilor de mediu derulate în şcoală şi a normelor de comportament prietenos cu mediul înconjurător. Felicitări tuturor!

 UN OM SANATOS ESTE UN OM FERICIT!

Azi, am discutat cu elevii de la clasa a V-a de la Liceul de Arte "Ionel Perlea", Slobozia despre fericire. Sunt fericit când/I am happy when... a fost propoziția centrala. De aici, fiecare a completat cu ideea lui fie în engleză, fie în română. Apoi, am citit bilețele iar colegii au încercat sa ghicească cine le-a scris. "Sunt fericit când toată lumea este bine", a fost bilețelul care a primit cele mai multe aprecieri.

Prof. Militaru Nicoleta
 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....