header CCDG

COLEGIUL TEHNIC "PETRU MUSAT", SUCEAVA, Bucatarii sustenabile, Iunie 2017

BUCĂTĂRII SUSTENABIELE

 

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, în data de 14.06.2016, în laboratorul „Bazele restaurației” a avut loc activitatea – atelier de lucru „Bucătării sustenabile”, organizată de prof. Cujbă Cristina-Mihaela și prof. Bolohan Camelia.

 

La activitate au participat elevi din clasele a IX-a învățământ liceal și profesional.

Scopul acțiunii a fost acela de a identifica soluții privind minimizarea cantității de deșeuri alimentare, de a forma și dezvolta un stil de viață sănătos ÎN ACORD CU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR..

Activitatea a debutat cu o prezentare a profesorilor organizatori, care au pus accent pe faptul că în fiecare an industria alimentară generează în înt reaga lume trei milioane de tone de deşeuri alimentare, dintre care un milion de tone provin din mâncarea pe care consumatorii o lasă în farfurii la restaurante.

Elevii au fost invitați să propună soluții pentru reducerea cantității de reziduuri alimentare, după care și-au pus o parte din idei în practică prin realizarea de sandwich-uri sănătoase, prezentate și montate pe farfurii într-un mod amuz ant. De asemenea, elevii au fost încurajați să adopte o atitudine de reducere a risipei alimentare prin utilizarea aproape în integralitate a materiei prime pe care au avut-o la îndemână și găsirea unor soluții pentru folosirea cu creativitate a produselor care, de cele mai multe ori sunt aruncate.

La finalul activității s-a organizat o expoziție, după care participanții au consumat produsele realizate. Cele care nu au fost terminate s-au luat acasă, „la pachet”.

Cele mai haioase și originale sandwich-uri au fost premiate.

Au consemnat,

Prof. Cujbă Cristina

Elev Abiculesei Sebastian

 

ccdg0398

 

ccdg0399

 

ccdg0400

 

ccdg0401

 

 

EasyCookieInfo

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....