header CCDG

Scoala Gimnaziala "'Tudor Vladimirescu", Pitesti, Activitati, Iunie 2017

 PARTENERIAT PENTRU RESPONSABILIZARE –

Activitate comună desfăşurată de şcoli partenere, în cadrul Proiectului „Mănâncă responsabil!” în luna mai 2017

Şcoala Gimn. „Tudor Vladimirescu” – struct. Şcoala Gimn. Nr. 2 Piteşti şi Eco Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni

 

Concursul „Mai mult verde, mai mult albastru”, iniţiat în urmă cu 10 ani de către două eco-şcoli partenere – Şcoala Gimn. „Tudor Vladimirescu” – struct. Şcoala Gimn. Nr. 2 Piteşti şi Eco Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni, a ajuns la a 7-a ediţie, de când este înscris în Calendarul Activităţilor Extraşcolare al IŞJ Argeş. În ultimii doi ani proiectul a fost adaptat tematicii proiectului „Mănâncă responsabil!” Anul trecut pe lângă tradiţionala paradă a costumelor din materiale reciclabile, cu tema „Fructe şi legume”, concursul s-a extins cu încă trei secţiuni: cultură generală pe teme de ecologie, cu tema „Stil de viaţă sănătos” – participare directă; colaj/ afiş şi creaţie literară (versuri şi eseuri) – participare indirectă. Anul acesta a avut ca temă – Invitaţie la responsabilitate! şi s-a desfăşurat pe trei secţiuni: 2 pentru elevi şi una pentru cadre didactice. Elevii au participat la un concurs de cultură ecologică tip grilă – tema: Stil de viaţă responsabil (135 elevi – cls. a II-a , a III-a, a IV-a) şi la concursul de paradă a costumelor realizate din materiale reciclate – tema „Alimente locale şi de sezon” (55 elevi). În cadrul Simpozionului Judeţean „Invitaţie la Responsabilitate”, cadrele didactice (67) au participat cu lucrări proprii – referate, prezentări PPT, prin care au ilustrat exemple de bune practici din activităţile desfăşurate la clasă sau cele extracurriculare, tratând ca temă unul din cele 6 domenii ale Proiectului „Mănâncă responsabil!”

Anul viitor ne-am propus să extindem concursul şi pe alte segmente de vârstă(parada la preşcolari şi sesiune de comunicări, eseuri şi creaţie la V-VIII), să-l înscriem în CAERI, realizându-l în parteneriat şi cu alte şcoli înscrise în proiectul „Mănâncă responsabil!”

 

Coordonatori: prof. Minulescu Carmen şi prof Stoica Daniela 

 

ccdg0566

ccdg0567

ccdg0568

ccdg0569

ccdg0570

ccdg0572

ccdg0573

ccdg0574

ccdg0575

ccdg0576

ccdg0577

ccdg0578

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....