header CCDG

Scoala Gimnaziala „Ion Irimescu”, Falticeni, „Darurile toamnei”, Septembrie 2017

DARURILE TOAMNEI

În cadrul proiectului ,,Mănâncă Responsabil !”, în Școala Gimnazială „Ion Irimescu” s-au desfășurat în săptămâna 25-29 septembrie activități având titlul „DARURILE TOAMNEI”.

Clasele I B, I S.b.S., II B, II S.b.S., III S.b.S., IV A, V C, VI C, sub îndrumarea doamnelor profesoare Gabriela Filipciuc, Mihaela Trifan, Lili Săvoaia, Sabina Dulgheriu, Daniela Brăneanu, Carmen Suliman, Iuliana Ivanov, Paulina Ivanov, Cipriana Lungu, Cristina Onesim, Anca Năstase, au încercat să obțină răspunsuri pentru întrebările:

- de ce produse locale și de sezon?

- de ce produse proaspete și nu procesate?

- de ce atât cât consum și nu cantități mari care ar putea devenii deșeuri?

Elevii au discutat despre alimentația sănătoasă, despre beneficiile consumului de produse proaspete. Ei au considerat că în propria grădină, în grădina bunicilor, în piața agroalimentară, putem găsi cele mai proaspete fructe și legume fiind luate direct de la sursă și sunt de cele mai multe ori bio pentru că nu sunt tratate cu substanțe chimice, deci sunt cele mai sănătoase. Elevii au mai aflat că este bine să consume produse locale deoarece ele sunt mai proaspete decât cele aduse din alte părți. Nefiind tratate chimic, legumele și fructele se strică mult mai repede și de aceea este bine să le culegem în cantitate mai mică, atât cât consumăm o dată, pentru a nu se strica și a face risipă.

Activitatea a încântat elevii, chiar și pe cei care nu prea au obiceiul să consume fructe sau legume crude. Culorile toamnei din coșulețe au încântat ochii și au îmbiat elevii cu aromele și vitaminele acestora.

Profesor coordonator: Carmen Suliman

ccdg0090

 

ccdg0091

 

ccdg0092

 

ccdg0093

 

ccdg0094

 

ccdg0095

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....