ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAŢIEI
În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei, aceasta fiind ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec, în Canada. Considerând că alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, în 1980 Adunarea Generală ONU a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei. În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de ţări.
Plecând de la ideea că, dacă clima este în schimbare, agricultura și nutriția trebuie să se schimbe și ele, tema ediţiei din acest an a Zilei Mondiale a Alimentaţiei este axată pe „principii de agricultură sănătoasă care duc la o alimentație sănătoasă”. Cu prilejul acestei zile peste tot în lume la nivelul factorilor de decizie sunt organizate conferinţe, seminarii şi mese rotunde, pentru a intensifica eforturile de protejare a mediului înconjurător, îmbunătăţirea educaţiei, precum şi iniţierea de politici guvernamentale adecvate, care să contribuie în mod eficient la asigurarea securităţii produselor alimentare.
Şă elevii şcolii noastre au decis să sărbătorească această zi, consumând fructe şi servindu-i pe colegii de şcoală.
Fiecare elev trebuie să conştientizeze că nu trebuie să treacă nicio zi fără să consume un fruct sau o legumă proaspătă.
Acest obicei trebuie să şi-l imprime şi să-l transmită atât colegilor cât şi adulţilor din preajma sa!
Profesor coordonator: Emilia Ciomârtan