header CCDG

Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Roman, „Ziua Mondiala a Alimentatiei”, Octombrie 2017

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAŢIEI

În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei, aceasta fiind ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec, în Canada. Considerând că alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, în 1980 Adunarea Generală ONU a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei. În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de ţări.

 

Plecând de la ideea că, dacă clima este în schimbare, agricultura și nutriția trebuie să se schimbe și ele, tema ediţiei din acest an a Zilei Mondiale a Alimentaţiei este axată pe „principii de agricultură sănătoasă care duc la o alimentație sănătoasă”. Cu prilejul acestei zile peste tot în lume la nivelul factorilor de decizie sunt organizate conferinţe, seminarii şi mese rotunde, pentru a intensifica eforturile de protejare a mediului înconjurător, îmbunătăţirea educaţiei, precum şi iniţierea de politici guvernamentale adecvate, care să contribuie în mod eficient la asigurarea securităţii produselor alimentare.

Şă elevii şcolii noastre au decis să sărbătorească această zi, consumând fructe şi servindu-i pe colegii de şcoală.

Fiecare elev trebuie să conştientizeze că nu trebuie să treacă nicio zi fără să consume un fruct sau o legumă proaspătă.

Acest obicei trebuie să şi-l imprime şi să-l transmită atât colegilor cât şi adulţilor din preajma sa!

https://unmediusanatosincepecunoi.wordpress.com/programul-mondial-eco-scoala-2017-2018/proiectul-european-mananca-responsabil-an-iii/ziua-mondiala-a-alimentatiei-la-mihai-eminescu/ 

 

 Profesor coordonator: Emilia Ciomârtan

ccdg0195

 

ccdg0196

 

ccdg0197

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....