header CCDG

Scoala Gimnaziala Bosanci, Coltul Verde, Noiembrie 2015

COLŢUL VERDE DIN CLASĂ
 
Având în vedere importanţa plantelor în viaţa omului, în primul rând pentru oxigenul pe care acestea îl produc prin fotosinteză şi fără de care viaţa nu ar putea exista pe Pământ, am propus ca activitate permanentă în cadrul programului Eco –Şcoală amenajarea unui colţ verde în fiecare clasă unde elevii să îngrijească plantele să le ude , pe rând ,să le cureţe de frunze uscate. Primăvara să planteze în ghivece alte plante şi să devină astfel mai responsabili în activitatea de creştere şi îngrijire plantelor. Activitatea a fost privită cu bucurie de mulţi elevi, astfel eleva Drăgoi Lidia din clasa a VI a B îşi exprimă punctul de vedere spunând că „Plantele sunt esenţa vieţii, peste 60% din oxigen fiind oferit de cele terestre, iar restul de cele acvatice. Colţul viu al clasei noastre este format din mai multe plante, îngrijindu-ne în fiecare zi de ele şi oferindu-le toate condiţiile necesare pentru ca ele în schimb să ne ofere oxigen, lucru de care avem mereu nevoie, fiecare dintre noi”. Eleva Barbă Ioana din clasa a VI a A, spune că ea nu concepe vaţa fără flori. “Ele sunt frumoase atât în grădină cât şi în casă dar mai ales în clasă. De aceea este important să conştientizăm fiecare dintre noi că avem datoria să le îmgrijim şi să le ocrotim”.
 
ccdg0398
 
ccdg0399
 
ccdg0400
 
ccdg0401
 
ccdg0402
 
ccdg0403
 
ccdg0404
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....