header CCDG

Scoala Gimnaziala Bosanci, Activitati, Decembrie 2015

 

SĂNĂTATE DIN NATURĂ

Deoarece este sezonul rece, iar răcelile şi alte boli de sezon sunt tot mai numeroase am realizat această activitate cu elevii din clasele a Va. Ei s-au pregătit atât pe grupe cât şi individual cu informaţii despre plantele medicinale şi importanţa lor pentru prevenirea şi vindecarea bolilor.Unii chiar au prezentat reţete cu preparate din plante medicinale pe care le-au folosit bunicii lor. Au înţeles şi din aceasă activitate cât de importante sunt plantele pentru viaţă şi cât este de necesar să le protejăm şi îngrijim

Prof. Horga Marcela

........totul este minunat. Am format echipe şi acum prezentăm, pentru le arăta oamenilor că nu doar medicamentele ne pot ajuta pentru tratarea bolilor. Toate aceste plante medicinale sunt importante. Unele salvează oamenii de la moarte şi anume urzica, gălbenelele, rostopasca, cimbru şi altele. Această zi nu o va uita nimeni

Eleva Cîrlan Luisa cls. A V a A

Într-o zi minunată de marţi, pe data de 8 XII 2015, clasa noastră a hotărât să prezinte importanţa plantelor medicinale prin micile proiecte. Plantele medicinale sunt armele esenţiale ale medicinii naturiste. Datorită efectelor medicinale pe care unele plante s-au dovedit a le avea, oamenii le-au ales în scopul de a vindeca sau măcar a ameliora diverse afecţiuni. Pentru noi activitatea a fost importantă, deoarece am aflat foarte multe lucruri despre plantele medicinale. .............Plantele medicinale formează un izvor de viaţă şi sănătate!

Eleva Roibu Naomi cls. A V a

 

ccdg0406

ccdg0408

ccdg0409

ccdg0410

ccdg0411

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....