header CCDG

Liceul de Arte „Ionel Perlea", Slobozia, „O zi altfel”, Iunie 2018

O ZI ALTFEL
 
         Despre ce zi este vorba? 1 iunie, bineinteles. Colegii de la clasa a VI-a B de la Liceul de Arte „Ionel Perlea", Slobozia, împreună cu doamna dirigintă Hapaianu Liliana au decis să petreacă câteva ore făcând o activitate minunată: au adus obiecte care pot fi reciclate și le-au transformat în obiecte de decor pentru camera unui copil sau chiar în jucării. În timp ce lucrau, au discutat despre importanța reciclării și despre ce pot face oamenii pentru a ajuta planeta. Ei au citit curiozități legate de materialele folosite-Prosoapele și pungile din hârtie, ziarele sau șervețelele se descompun în aproximativ o lună. Cutiile cerate (de la sucuri sau lapte) dispar în două sau trei luni. Aici e importantă și grosimea cartonului folosit. Îmbrăcămintea din bumbac și cărțile cu copertă dură se descompun în șase luni, iar hainele din lână putrezesc în aproximativ un an.
Cu siguranță vor mai desfășura și alte activități asemănătoare în anul școlar viitor. 
 
Profesor coordonator: Nicoleta Militaru
ccdg650
 
ccdg651
 
ccdg652
 
ccdg653

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....