header CCDG

Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, Bacau, „Un semestru eco”, Ianuarie 2019

UN SEMESTRU ECO

 

            Activităţile eco au devenit un obicei, un mod de viaţă pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă’’, Bacău.

În acest  prim semestru al anului şcolar 2018-2019, toţi elevii, cu mic, cu mare, au fost implicaţi în proiecte frumoase din care au învăţat cum să-şi protejeze sănătatea, mediul de viaţă în care trăiesc, cum să contribuie la menţinerea unui mediu curat prin simplele deprinderi pe care şi le formează, realizând practic diferite activităţi de:

 1. plantare, răspunzând invitaţiei responsabililor de la CCDG de a sărbători Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România 
 2. sărbătorirea zilelor eco, cu specialişti

  ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI, 16 OCTOMBRIE, având-o pe invitată pe d-na Ionos Maria, de la Direcţia Judeţeană a Mediului Bacău31 OCTOMBRIE 2, unde în cadrul opţionalului integrat „Călătoriei în lumea ştiinţelor", elevii clasei a VI-a B au realizat prezentări în PowerPoint, proiecte, rebusuri cu informaţii despre Marea Neagră şi semnificaţia sărbătoririi acestei zile eco.

 3. ecologizare a grădinii şi a curţii şcolii, în cadrul orelor de diriginţie

 4. strângere de fonduri pentru achitarea taxei eco, activitate realizată şi în cadrul proiectului anual, ,,Sărbătorile eco’’, aprobat şi în Consiliul de administraţie al şcolii pentru acordarea de burse elevilor implicaţi. A fost un gest frumos, emoţionant care i-a unit pe elevi sub un singur scop nobil, sub sloganul ,,Daţi un leu să fim eco!’’. Elevii claselor a VI-a A şi a VII-a A au fost cei care s-au implicat cel mai mult şi cărora le mulţumesc. 

 

Profesor coordonator: Georgeta-Irina Rusu

ccdg346

 

ccdg347

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

 • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
 • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

  RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

 • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....