header CCDG

Scoala Gimnaziala Nr. 19, Brasov, „Ziua Mondiala a Zonelor Umede”, Februarie 2019

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

ZIUA MONDIALA A ZONELOR UMEDE

 

În cadrul Programului internaţional „ECO - SCOALA" şi a opţionalului "Judetul Braşov - repere geografice şi culturale",opţional aplicat la cls. a VIII-a B, în data de 13.02.2019, la Şcoala Gimnazială Nr. 19 din Braşov, a fost sărbătorita "Ziua Mondială a Zonelor Umede", data oficială a celebrării acestui eveniment, conform Convenţiei de la Ramsar (Convenţia asupra zonelor umede, de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice), fiind 2 februarie.

Tema internaţională stabilită pentru anul 2019 fost “Zonele umede și schimbările climatice”.

Scopul activităţii a fost acela de a sublinia şi sensibiliza tânăra generaţie, cu privire la importanţa conservării şi protejării arealelor cu floră şi faună iubitoare de umiditate (areale cu exemplare rare), în condiţiile în care, influenţa antropică asupra mediului este tot mai nefastă.

În prima parte a activităţii au fost prezentate trei arii protejate din judeţul Braşov şi anume: "Rezervaţia Lempeş" , "Mlaştina eutrofa de la Hărman" şi rezervaţia "Pădurea şi mlaştinile eutrofe de la Prejmer".

În partea a doua a activităţii a urmat „setul de întrebări", întrebări formulate de elevii care au realizat prezentările la care au raspuns elevii clasei (pe grupe de lucru) realizandu-se, astfel, ierarhizarea grupelor şi a căştigătorilor.

Câştigători au fost însă toţi cei care au participat la activitatea menţionată!

Materialele urmărite au venit să îmbogăţească informaţiile primite la orele de opţional şi, de asemenea, să sublinieze importanţa pe care şcoala o are în realizarea educaţiei pentru protecţia mediului. Generaţiile care vor veni să aibă aceleaşi drepturi ca şi noi cei de astazi!

Dreptul la un mediu curat, resurse naturale suficiente etc.

Profesor coordonator: Gabriela Cătoiu

ccdg613

 

ccdg614

 

ccdg615

           

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....