header CCDG

LICEUL TEORETIC "MIRON COSTIN", PASCANI, ECO-SCOALA IN ACTIUNE, MARTIE 2019

ECO-SCOALA IN ACTIUNE LA MIRON COSTIN, PASCANI

 

În perioada 28 februarie-1 martie 2019, liceul nostru a sărbătorit Zilele Şcolii în acelaşi stil ca al anilor precedenţi: festiv, activ şi distractiv.

Elevii din Comitetul Eco-Şcoală au realizat o serie de activităţi de sensibilizare a comunităţii şcolare pentru a participa şi în acest semestru la acţiuni pro-mediu.

Ei au actualizat panoul  „Colţul Verde al Şcolii” din corpul A. Au realizat postere cu informaţii ale ultimelor activităţi pe care le-au derulat în perioada ianuarie-februarie 2019. În corpul B, la parter, au făcut o reprezentare grafică a pașilor pe care trebuie să-i parcurgem pentru a primi statutul de Eco-Școala. Au promovat pe Facebook-ul şcolii aceste acţiuni, dar şi evenimentul principal ce a avut loc pe 1 martie 2019.

La acesta au fost invitaţi elevi de la şcoala vecină ce a obţinut statul de Eco-Şcoală, elevi din Comitetul Eco de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”. A fost un schimb de experienţă între elevii celor două şcoli.

În cadrul evenimentului, Eco-Şefii claselor din Comitetul Eco-Şcoală Miron, au popularizat ultimele activități și rezultate pe care le-au înregistrat în programul EcoScoala în semestrul I. Au menţionat cum au ales Codul-Eco şcolii, dar şi temele din acest an selectate dintre cele impuse de coordonatorul internaţional.

Elevii de la Colegiul Unirea au oferit elevilor noştri sfaturi, au împărtăşit din experienţa lor şi au vorbit despre parcursul activităţilor eco care i-a condus la obţinerea statutului de Eco-Şcoală.

Împreună cu elevii liceului nostru, elevii invitaţi au discutat ce activităţi sunt eficiente şi sustenabile pentru mediul înconjurător în această perioadă a anului.

La final, elevii din Comitetul Eco Miron au anunţat viitoarele activităţi ce sunt cuprinse în Planul de activităţi al liceului nostru şi au stabilit să iniţieze cu elevii invitaţi un eveniment de Ziua Mondială a Mediului pe care să-l realizeze împreună.

Coordonatori Eco-Şcoală: 

Prof. COŞNIŢĂ EMILIA-FELICIA

Prof. BACIU SIMONA-ELENA

ccdg686

 

ccdg687

 

ccdg688

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....