header CCDG

SCOALA GIMNAZIALA „ALEXANDRU CEL BUN”, BACAU, „ECO-TRANSPORT”, MARTIE 2019

ECO-TRANSPORT – „CEL MAI TRĂSNIT MIJLOC DE TRANSPORT FĂRĂ MOTOR”

Scopul activităţii lunii martie a fost educarea dragostei şi interesului copiilor pentru protejarea şi ocrotirea mediului înconjurător în vederea menţinerii echilibrului ecologic,  folosirea resurselor din natură şi a materialelor reciclabile în scopuri practice în vederea stimulării imaginaţiei şi a creativităţii elevilor;

 

Pe parcursul mai multor activități, elevii au învățat despre colectarea selectivă a  deșeurilor, ce deșeuri trebuie colectate selectiv și reciclate (hârtie-carton, plastic, sticlă, metal), de ce e necesară colectarea slectivă și care sunt cele mai des întâlnite simboluri pentru reciclare.

Din materialele reciclate la clasă, copiii împreună cu părinții au creat diferite mijloace de transport: balon cu aer, bărci, avioane, motociclete, nave spațiale, etc.

La nivelul clasei am organizat și un  concurs de desene cu tema „Cel mai trăsnit mijloc de transport fără motor”, care a avut ca scop înțelegerea efectelor negative ale  poluării asupra mediului și asupra sănătății noastre. Aerul e al tuturor şi este obligaţia noastră să ne asigurăm că acesta va rămâne respirabil şi pentru generaţiile viitoare. Lucrările au fost jurizate de elevii clasei a VII-a.

Profesori coordonatori: Butnaru Carmen-Elena, Solomon Alina -Cristina

ccdg732

 

ccdg733

 

ccdg734

 

ccdg735

 

ccdg736

 

ccdg737

 

ccdg738

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....