header CCDG

COLEGIUL TEHNIC "ALEXANDRU IOAN CUZA", SUCEAVA, ACTIVITATI DIN PROGRAMUL ECO-SCOALA, MARTIE 2019

ACTIVITĂŢI DIN PROGRAMUL ECO-ŞCOALA

 

TITLUL ACTIVITĂȚII: I'm not a plastic bag

SCURTĂ DESCRIERE:

Lansată ca o provocare pentru elevi, activitatea de tip concurs I'm not a plastic bag a suscitat interesul acestora, aspect demonstrat prin cele 22 de sacoșe realizate dar și prin dorința manifestată a elevilor de a participa la concursuri similare.

Conștientizarea importanței reducerii consumului de mase plastice, prin înlocuirea pugilor de plastic, cu sacoșe din materiale diferite utile în cazul cumpărăturilor, a reprezentat scopul principal al activității. Imaginația și creativitatea deosebită manifestată de elevii câștigători și nu numai, au dat activității o notă de originalitate față de alte activități extrașcolare.

TITLUL ACTIVITĂȚII: Hrana la...gunoi?

SCURTĂ DESCRIERE:

Exersarea comportamentelor responsabile ale elevilor din perspectiva unei cetățenii globale active s-a regăsit la C.T.”Al.I.Cuza” Suceava sub forma activității Hrana la...gunoi?.

Activitatea axată pe dezbatere, studii de caz, prezentări de mini-proiecte ppt. ale elevilor, demonstrație, a fost un prilej, deopotrivă pentru elevi dar și pentru cadrele didactice de a sublinia rolul fiecăruia în diminuarea risipei de alimente dar și a importanței deosebite a problemei asigurării hranei în lume.

Au impresionat în mod deosebit soluțiile oferite de către elevi din perspectiva necesității protecției solului ca sursă fundamentală a producerii hranei dar și ideile lansate cu această ocazie, legate de posibilitatea fiecăruia de a acționa rațional și conștient.

Provocarea lansată elevilor cu această ocazie a fost sub forma unei teme pentru acasă: realizarea unor produse culinare reciclate.

 

TITLUL ACTIVITĂȚII: Știm ce sunt produsele, alimentele bio și ecologice?

SCURTĂ DESCRIERE:

Raporturile dintre populație, mediu și asigurarea hranei  au fost analizate în acest an școlar la C.T.”Al.I.Cuza” Suceava și din perspectiva produselor bio/ecologice versus nonbio, prin intermediul unor dezbateri pe echipe la nivelul mai multor clase.

Elevii implicați în derularea activității au concurat  cu succes, la nivel de grupe de lucru, în argumentarea unor idei, situații, studii de caz  legate de problema produselor bio și nonbio, toate acestea însoțite de demonstrații pe măsură, cu diferite produse alimentare.

 

ccdg777

 

ccdg778

 

ccdg779

 

ccdg780

 

ccdg781

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....