SCOALA GIMNAZIALA "MIHAI EMINESCU", ROMAN, ZIUA MONDIALĂ A APEI LA…EMINESCU, MARTIE 2019

    ZIUA MONDIALĂ A APEI LA…EMINESCU

     

                În fiecare an la data de 22 martie se sărbătorește Ziua Apei – World Water Day. Ziua Mondială a Apei se celebrează la nivel mondial din anul 1993. Organizația Națiunilor Unite – ONU stabilește, în fiecare an, o temă pentru această zi. În jurul acesteia sunt planificate diverse evenimente.

    Astfel, Obiectivul Dezvoltării Durabile 6 (SDG 6) vizează asigurarea disponibilității și a gestionării durabile a apei pentru toți până în anul 2030. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu trebuie lăsat nimeni în urmă, având în vedere că în prezent, miliarde de oameni trăiesc în continuare fără a avea apă sigură. Și, în acest context, gospodăriile, școlile, locurile de muncă, fermele și fabricile se luptă să supraviețuiască și să prospere. De asemenea, una din patru școli primare din lume nu are apă potabilă, iar elevii folosesc surse de apă insalubre.

    Pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Roman această zi face parte din activitățile cuprinse în Planul de Acțiune al Programului Mondial Eco-Scoala. Elevii claselor a VI-a A și a VIII-a B au dorit să marcheze ZIUA MONDIALĂ A APEI prin realizarea unui film în care au evidențiat aspecte legate de compoziția și proprietățile apei, utilizările apei, consumul de apă, importanța acesteia pentru flora și fauna planetei, sursele de poluare ale apei și, nu în ultimul rând, de găsirea unor soluții privind diminuarea consumului de apă, având în vedere că este o resursă epuzabilă.

    Elevii au pregătit postere, au desenat afișe, au urmărit filme care au subliniat importanța apei, și-au împărtășit din propria experiență din cadrul familiilor lor

    Schimbările climatice și hrana sunt cele două teme alese de școala noastră pentru acest an, în cadrul Programului Mondial Eco-Școala..  Având în vedere creșterea ”alarmantă” a populației planetei, a nevoilor de hrană și de apă, creșterea gradului de poluare și intensificarea fenomenelor naturale datorate schimbărilor climatice, elevii au fost provocați să răspundă la întrebări privind găsirea celor mai eficiente soluții pentru economisirea apei și, implicit, a energiei electrice.

    Noile generații sunt chemate să răspundă și să găsească soluții privind continuarea vieții pe planeta Pământ, cât și prin educarea tinerilor în scopul formării unui stil de viață cât mai responsabil și respectuos pentru toate resursele epuizabile pe care ni le oferă, necondiționat, planeta noastră.

    Activitatea a fost organizată de doamnele profesoare, coordonatori ai Programului ”Eco-Școala, Emilia Ciomârtan și Mihaela Munteanu.

     

    ccdg912

     

    ccdg913

     

    ccdg914

     

    ccdg915

    Despre CCDG

    CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

    Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

    Ne gasiti si pe:

    [button type="link social facebook" link="https://www.facebook.com/ccdgromania?fref=ts"][icon name="facebook" /][/button]

    Contact CCDG

    [row][col class="span6"]

    • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
    • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

      RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

    • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
    • mobil: 0731.713.714

    Adrese web pentru informații:

    [/col] [col class="span6"]

    Alte site-uri ale CCDG:

    Despre cookie click aici....

    [/col][/row]

    Please publish modules in offcanvas position.