header CCDG

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI ȘI A PĂDURII

 

Clasele a IX-a si a XI-a grupa LeaF, de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomita au realizat o activitate care a combinat doua zile importante: Ziua internationala a poeziei si Ziua Padurii. Astfel, elevii au compus poezii despre padure si au realizat desene pe tema data. Au fost purtate discutii despre importanta arborilor pentru planeta, despre cum omul este direct responsabil pentru distrugerea unor mari suprafete de padure si despre ce pot face tinerii pentru a ajuta in viitor.  

Prof. Militaru Nicoleta
 

ZIUA PĂMÂNTULUI
 

Prescolarii de la GPN Dorna Arini  au sarbatarit ziua Pamantului impreuna cu dna educatoare Borgovan Maria, facand machete si invatand despre Univers, planete Sistemul solar. O activitate care a starnit interesul si imaginatia fiecarui copil in parte.

Cooronator Cardasim Gabriela
 

VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ
      
Elevii clasei I, au facut o mica intrecere venind la scoala cu cele mai sanatoase si haioase pachetele. Activitatea a fost rasplatita cu diplome si copii au invatat ca putem manca foarte sanatos si la scoala!
 
Coordonator proiect Cardasim Gabriela
 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FERICIRII

 

Ziua Internationala a Fericirii - 20 Martie, sarbatorita la Scoala Gimnazială Dorna Arini, de catre scolarii clasei I, impreuna cu
doamna institutor Gabriela Cardasim.
 

ZIUA MONDIALĂ A APEI

Preşcolarii grădiniţei noastre au sărbătorit Ziua Mondială a Apei printr-un concurs de desen intitulat "Poveşti şi poezii ilustrate de copii" având ca temă APA.Copiii au primit diplome şi cărţi de colorat.

Coordonator Eco- Şcoala, Institutor Tora Iulia

PLANTĂM FAPTE BUNE ÎN ROMÂNIA

Și noi, voluntarii Școlii Gimnaziale "Nicolae Bălcescu" din Craiova, am participat, alături de eco-școlile din Dolj, la acțiunea de împădurire desfășurată în comuna Grecești, județul Dolj, în cadrul campaniei Plantăm fapte bune în România. Pentru noi, cadrele didactice, nu a fost o simplă plantare de arbori de cer, ci și un prilej de a-i educa pe toti copiii să iubească și să respecte natura. De aceea acțiunea a fost mediatizată în școală prin afișe și discuții cu părinții și elevii.

OBICEIURI SĂNĂTOASE PENTRU DINȚI SĂNĂTOȘI

 

Activitatea s-a derulat sub forma unei povestiri - „Povestea dințișorilor sănătoși".

La finalul activității preșcolarii au înțeles că pentru a avea dinți sănătoși trebuie să:
- adopte o alimentație sănătoasă;
- consume dulciuri în cantități moderate;
- efectueze corect periajul dentar;
- nu introducă în gură jucării sau diverse obiecte;
- nu consume sucuri acidulate din comerț;
- facă o vizită periodică la cabinetul stomatologic, chiar dacă nu au carii.
Coordonator, prof. iustina Boamba

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....