Scoala Gimnaziala "Prof. Gheorghe Dumitreasa", Girov, Concurs National dedicat Zilei Mondiale a Mediului, Mai 2014

 

UN MEDIU SĂNĂTOS ÎNCEPE CU TINE!

Argument „Plăcerea durabilă de a fi in contact cu natura… e la indemâna oricui se va plasa sub influenţa pamântului, mării şi cerului si a vieţii lor uluitoare.”- Rachel Carson .

Protejarea planetei Pământ, casa noastră a tuturor, este o problemă care trebuie să intereseze nu doar pe ecologişti, ci pe toată lumea, adulţi şi copii. Cu toţii trebuie să punem un mare accent pe educaţia ecologică a celor mici, pentru a ne putea bucura împreună pe timp îndelungat de albastrul curat al cerului, de limpezimea apelor, de florile câmpului şi de frunzele verzi. Natura asigură omului existenţa sa fizică, de asemenea contribuie la dezvoltarea sa morală, intelectuală, socială şi spirituală. Universul naturii a oferit multe omului, fără să ceară nimic în schimb. Natura are nevoie de prieteni, are nevoie să fie respectată şi ocrotită.


Educaţia pentru mediu este menită să îmbunătăţească calitatea vieţii. Copiii sunt un „public” important deoarece sunt gestionarii şi consumatorii de mâine ai resurselor. Ei trebuie să înţeleagă că natura are nevoie de noi, că nu putem trăi în afara ei, viaţa noastră depinzând de ea. Şcoala are menirea să insufle sentimente de respect şi admiraţie faţă de natură, convingeri şi deprinderi de protejare a mediului.
Formarea unei conduite ecologice este un proces continuu. Natura oferă copilului un mediu ambiant plăcut, un nesecat izvor de sănătate, îi stimulează dorinţa şi interesul pentru cunoaştere. Cunoaşterea responsabilă a mediului înconjurător oferă copiilor ocazia de a gândi în perspectivă, de a învăţa, de a-şi dezvolta curiozitatea şi interesul pentru anumite aspecte din lumea înconjurătoare.
Protejarea mediului este o necesitate impetuoasă generată de certitudinea că oamenii sunt parte integrantă din natură şi nicidecum superiorii acesteia.
Întreaga noastră PLANETĂ este un paradis fragil. Stă în puterea noastră să o transformăm într-un paradis pierdut sau unul regăsit.

 

Ziua Verde a Eco-Scolilor din Romania

ANUNT ZIUA VERDE 2018 site

Plantați un copăcel de ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA - 29.10.2024, la orele 12:00! În acest mod veți participa la ZIUA DE ACȚIUNE A VOLUNTARILOR CCDG, iar copiii / elevii vor înțelege importanța implicării directe în dezvoltarea spațiilor verzi de care avem atâta nevoie. Succes în activitatea dumneavoastră de apărători ai mediului!

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.