header CCDG

ECO SCHOOLS SI LeAF - ACTIVITATI PROPUSE PENTRU PERIOADA 2020/2021 (II)

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS, 2020/2021
LEARNING ABOUT FORESTS (LeAF),
Să învățăm despre pădure, 2020/2021

ACTIVITĂȚI PROPUSE PENTRU PERIOADA ACTUALĂ, DE ÎNVĂȚARE ONLINE
- partea a II-a -

SUGESTII DE ACTIVITĂȚI CARE POT FI INCLUSE ÎN PROGRAMUL ECO-SCHOOLS sau în PROGRAMUL LeAF

Împreună putem să-i educăm pe copii ca descoperitori ai naturii, să prețuiască toate comorile ascunse ale lumii, să simtă vibraţiile inimii când îi cunosc tainele, iar deprinderile formate să constituie piatra de temelie a educaţiei pentru mediu, componentă de bază a educaţiei permanente.

Studiată cu pasiune, natura poate deveni centrul de interes al tuturor disciplinelor școlare, dar și al multora dintre activitățile extrașcolare și extracurriculare. Profesorii care susțin dezvoltarea inteligenței naturaliste și propun teme de studiu ce presupun contactul frecvent cu biodiversitatea locală ajută copiii să stabilească relații de respect și armonie cu tot ce înseamnă viață (flora, fauna), cu lucrurile și lumea naturală din jur.

Este necesar să conștientizăm faptul că mediul reprezintă o valoare, iar soluțiile de protejare a acestuia pot fi identificate numai printr-un proces educațional complex care poartă denumirea de eco-educație. Aceasta cuprinde și educația pentru dezvoltare durabilă, bazată pe strategii specifice: acțiuni independente, acțiuni de grup și organizarea de activități interdisciplinare în cadul unor proiecte/programe.

Pentru desfășurarea Programului Eco-Schools (ES) și a Programului Learning about Forests (LeAF), vă propunem o nouă serie de activități.

Pentru a citi tot materialul click aici ....

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....