header CCDG

Comunicat de Presa Seminar National 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

06.10.2014

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie anunţă organizarea, ȋn data de 11.10.2014, a ediţiei a XVI-a a Seminarului Naţional “Parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător”.

Vă adresăm invitaţia de a participa la această manifestare.

LOCAŢIA SEMINARULUI: UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU, Bucureşti,

SALA AULA MAGNA.

INVITAT SPECIAL: DANIEL SCHAFFER – Director Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Ȋnconjurător (FEE)

Scopul întâlnirii îl constituie prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu. Specialişti şi practicieni din domeniul educaţional vor avea posibilitatea de a împărtăşi experienţe referitoare la dezvoltarea abilităţilor practice şi dobândirea competenţelor privind implementarea programelor CCDG şi a rezultatelor obţinute de către cei care promovează acest tip de educaţie în unităţile şcolare.

Principalele momente ale seminarului vor fi dedicate:

  • alocuţiunilor invitaţilor, partenerilor;
  • acordării Steagului Verde unităţilor şcolare evaluate în anul şcolar 2013/2014;
  • acordării premiilor pentru Concursurile Naţionale organizate de CCDG;
  • exprimării opiniei invitaţilor cu privire la acţiunile pe care le întreprindem în vederea formării conştiinţei tinerilor pentru un mediu curat şi sănătos

La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 550 de participanţi din ţară (inspectori şcolari, directori de şcoli, cadre didac­tice, reprezentanţi ai societăţii civile) şi au fost invitaţi reprezentanţi ai ministerelor partenere, inspecto­­­ratelor şcolare, agenţiilor pentru mediu, primăriilor, sponsori, presa.

Prezenţa Dumneavoastră la momentul nostru de bilanţ ar confirma că activitatea pe care o desfăşurăm este în folosul societăţii civile, obligându-ne, în acelaşi timp, să continuăm atragerea cât mai multor unităţi şcolare în programele mondiale de educaţie pentru mediul înconjurător.

Asigurându-vă de sincera noastră gratitudine, vă rugăm să confirmaţi participarea Dumneavoastră, fie prin e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), fie la telefon 0740 966 038, menţionând numele persoanei sau persoanelor participante, până la data de 09 octombrie 2014

INFORMATII ORGANIZATOR:

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) – organizaţie neguvernamentală care desfăşoară activităţi de educaţie, protecţie şi conservare a mediului înconjurător, la nivel local, regional şi naţional, membru cu drepturi depline al Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), unicul reprezentant al României în această organizaţie internaţională recunoscută de UNEP şi UNESCO - este Coordonatorul Naţional al programelor mondiale de educaţie pentru mediu ale FEE: Eco-Schools - “Eco-Şcoală”; YRE - “Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”; LeAF - “Să învăţăm despre pădure; Blue Flag - “Steagul albastru”, Green Key - “Cheia Verde”. 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....