Scoala Gimnaziala "I. D. Sirbu", Petrila, Made in Valea Jiului, Noiembrie 2015

 

„MADE ÎN VALEA JIULUI”

 

Vineri, 27 noiembrie, Scoala Gimnaziala I. D. Sîrbu a organizat activitatea ,, Made in Valea Jiului", în cadrul proiectului European ,,Mănâncă responsabil”, program de învățare globală, orientat spre acțiune în Anul European pentru dezvoltare.Proiectul “Mănâncă responsabil” se desfasoară în 50 de școli din România și în alte 9 țări europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia.

Ținând cont de scopul și obiectivele proiectului, Comitetul eco al Școlii Gimnaziale I. D. Sîrbu, Petrila, a lansat activitatea ,, Made în Valea Jiului”, deoarece tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inegalabile şi incontestabile ale poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul şi evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm.

Elevii au primit cu bucurie acest proiect, urmând pașii unor povești interesante, care i-au provocat la căutări, soluții, precum și la stabilirea unui plan bun. Și-au ales un rol în Comitetul-eco și au pornit la treabă. Au confecționat afișe, pliante, fluturași cu informații despre alimentația responsabilă. Vrând să facă cunoscut în oraș rolul alimentației responsabile au creat și un eco-cod: Salvarea planetei este și în farfuria ta!

Am ales să serbăm Ziua României prin această activitate, deoarece considerăm că este necesar să ne respectăm tradițiile și obiceiurile strămoșești.

Într-o lume din ce în ce mai tehnologizată şi mai modernizată, vrem să reînviem gustul vieţii de demult cu obiceiuri de multă vreme lăsate în seama cuvântului ,,grabă” şi ,,uitare”. În momentul de faţă, tânăra generaţie este acaparată de noua tehnologie şi de alimentaţia de tip fast-food, alimente din alte zone ale lumii, uitând de tradiţiile neamului nostru şi de alimentaţia sănătoasă.

Prin urmare, prin acest proiect şi prin activităţile pe care le-am propus în cadrul lui este ca elevii implicaţi să cunoască specificul nostru românesc, cunoscându-şi tradiţiile şi rădăcinile. Astfel, ei vor putea răspunde mai bine provocărilor lumii în care trăiesc.

S-au editat pliante informative privind alimentația responsabilă și impactul alimentației asupra mediului. Am făcut reclama produselor locale, fructelor și legumelor de sezon prin intermediul afișelor, expozițiilor, paginilor web ale școlii.

Activitatea de lansare a proiectului s-a desfășurat la Casa de cultură « Ladislau Schmith », loc unde elevii au desfășurat un program artistic și au realizat realiza expoziții (standuri) cu produse specifece zonei, mai precis din cămara mamei sau a bunicii, made în Valea Jiului (siropuri, compoturi, murături, dulcețuri, brânzeturi, fructe, legume). Aceste produse au participat la Târgul Sîrbuleștilor, loc unde s-au aflat afișe, reclame cu produsele tradiționale, care au putut fi degustate și comercializate fie prin schimb de produse (troc) sau contra cost. Produsele care nu au fost vândute vor fi donate familiilor cu venituri mici.

La final, colectivul de redacţie va elabora revista proiectului, în care se vor include rezultatele concursului, exemple de bună practică identificate în cadrul activităţilor derulate, impactul proiectului asupra participanţilor.

Consilier educativ,

Prof. Gheban Liliana

 

ccdg0338

ccdg0339

ccdg0340

ccdg0341

ccdg0342

separa 

sigla FEE
 separa

INVITATIE SEMINAR NATIONAL 2025

 seminar 2025

SEMINAR NAȚIONAL CCDG

Parteneriat în educația pentru mediu

11 OCTOMBRIE 2025

RADISSON BLU HOTEL, BUCURESTI, SALA DE CONFERINŢE ATLAS

- pentru detalii click aici ....

- pentru Declaratia privind prelucrarea datelor cu caracter personal click aici...

LISTA INSCRIERI, click aici...

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.