Colegiul National "Eudoxiu Hurmuzachi", Radauti, Activitati, Noiembrie 2015

 
CAMPANIA „FRUCTELE TOAMNEI... FRUCTELE DEZVOLTĂRII TALE PERSONALE”
12. 11.2015
 
Inima unei comunități școlare începe să bată cu putere mai ales în momentele în care o idee, oricât de îndrăzneață sau nebunească la prima vedere, prinde contur tot mai ferm în mintea unor tineri minunați, le copleșește sufletul și răbufnește apoi spre ceilalți cu forța generozității. Așa începe orice poveste sau experiență memorabilă, altfel spus, drumul de la idee la profit este câteodată doar la o „aruncătură” de suflet curat distanță.
Cum a început povestea fructelor transformate în litere, cuvinte, cărți menite a contribui la construcția noastră interioară? Ei bine, cu două săptămâni înainte de desfășurarea efectivă a campaniei, la capătul orelor de curs (oboseala scoate câteodată din cotloanele ascunse ale minții noastre lucruri minunate, indisponibile în starea obișnuită), la o întâlnire a Consiliului Elevilor de la Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuți, cei prezenți au gândit: ce-ar fi dacă am pregăti colegilor noștri din liceu o surpriză „gustoasă” și „sănătoasă”? Mai mult, ce-ar fi dacă, la capătul acestei surprize, am reuși să amenajăm în biblioteca școlii o trusă de „igienă mentală”, un raft cu cărți de dezvoltare personală? Am gândit, am îndrăznit să visăm, am glumit, ne-am lansat pe orbita scenariilor fabuloase și am revenit apoi cu realism pe pământ.
Astfel s-a conturat un parteneriat cu Comitetul Eco al colegiului care urma să lanseze în școală, Proiectul European Mănâncă Responsabil. Visul părea să se ascundă în noi, până când și-a revendicat cu putere materializarea. Așa încât, cu o zi înainte, la întâlnirea Consiliului Elevilor, am devenit pragmatici, am reluat intenția și am decis că a sosit momentul oportun, că nu se poate obține ceva remarcabil doar prin planificări oricât de riguroase. Am decis locul (holul central al liceului), momentul (pe durata pauzelor), cine și ce fructe aduce (toți cei prezenți), cine desenează afișe, „mânuțele” de orientare (plasate strategic) către „poiana cu fructe”, cine se ocupă de amenajarea spațiului, cine...ce... Rezultatul eforturilor noastre?...
O zi de școală extraordinară în care, pe durata unor pauze, gustând din fructe, ascultând muzică și discutând despre literatura de dezvoltare personală, am descoperit, câteva adevăruri cu valoare fundamentală: (1). este ușor să contaminezi o comunitate de tineri inteligenți să adere la o idee atunci când tu însuți crezi în aceasta; (2). ca profesor te bucuri, uneori fără să știi, de un avantaj extraordinar: energia mentală, creativitatea ce erupe cu forță către tine, cu o condiție: să lași masca jos, să fii sincer, să-l respecți cu adevărat pe cel din fața ta, pe cel care își așterne sufletul la picioare tale; (3). în sufletul fiecărui copil se găsește un potențial miraculos, un rezervor uriaș de generozitate ce așteaptă să fie activat, descoperit, transformat în experiențe memorabile; (4). nu trebuie să modifici orbita planetelor, nu trebuie să schimbi centrul de greutate al lumii ca să reușești să provoci o schimbare, trebuie doar să cauți să faci lucruri mărunte într-un mod măreț.
 
Consemnează profesor Florin George Popovici
 
 
ccdg0344
 
ccdg0345
 
ccdg0346
 
ccdg0347
 
ccdg0348
 
ccdg0349
 
ccdg0350
 
ccdg0351
 
ccdg0352
 

Ziua Verde a Eco-Scolilor din Romania

ANUNT ZIUA VERDE 2018 site

Plantați un copăcel de ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA - 29.10.2024, la orele 12:00! În acest mod veți participa la ZIUA DE ACȚIUNE A VOLUNTARILOR CCDG, iar copiii / elevii vor înțelege importanța implicării directe în dezvoltarea spațiilor verzi de care avem atâta nevoie. Succes în activitatea dumneavoastră de apărători ai mediului!

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.