header CCDG

Scoala Gimnaziala Cosoveni, Lectie de Magie, Noiembrie 2015

 “LECȚIE DE MAGIE”
 
 
Joi 26 noiembrie 2015, a fost evenimentul care a lansat Proiectului European MĂNÂNCĂ RESPONSABIL la Școala Gimnazială Coșoveni Dolj
La acest proiect participă nouă state europene: Bulgaria, Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia și România.
Coordonatorul Eco-Școala profesor Cătălina Butoi, a îndeplinit rolul de „magician” și a avut ca ajutoare alți magicieni: profesorul de chimie Marin Daniel, profesor de biologie Ștefania Trașcă și magicianul șef Loredana Pavel. Alături de noi au fost parinții, doamna doctor Gogonea și domnul primar Nicu Coandă.
Echipa de magicieni și-a conceput un scenariu atractiv care se bazeaza pe concluziile desprinse din chetionarul aplicat. S-a pus accentul pe efectul produselor consumate de elevi și s-au dat explicații privind impactul asupra sănătății.
S-au organizat mai multe jocuri prin care s-a descoperit stilul de alimentație haotică practicat sistematic și consecințele asupra organismului. Tot prin jocuri urmate de explicații, am învățat să citim etichetele produselor și să găsească înlocuitori magici în grădina și cămara proprie.
Momentul surpriză: „DEGUSTĂM ȘI HOTĂRĂM” - a fost hotărâtor pentru următoarele etape ale proiectului.
Magicienii crează şi un alt moment surpriză ” FARMACIA VERDE”. Copiii au descoperit soluțíi noi de înlocuire a medicamentelor de prevenție (vitamine, multuminerale etc.) cu produse naturale pe care le pot adăugă pachețelului zilnic.
Activitatea s-a încheiat cu un exercițiu de conștientizare a eliminării alimentelor nesănătoase din alimentația zilnică. Magicianul le va metamorfoza în obiceiuri sănatoase.
Concluziile lecției de magie care reprezintă reguli pentru a mănca responsabil. Fiecare copil a primit căte o fişă cu aceste reguli pe care o vor dezbate și aplica în familie.
 
 
ccdg0358
 
ccdg0359
 
ccdg0360
 
ccdg0361
 
ccdg0362
 
ccdg0363
 
ccdg0364
 
ccdg0366
 
ccdg0367
 
ccdg0368
 
ccdg0369

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....