header CCDG

Gradinita cu Program Prelungit Micul Print, Radauti, Diseminare Activitate, Decembrie 2015

 
„IUBESTE VIATA, MANANCA RESPONSABIL!!!”
PROIECTUL „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”
 
 Activitatea s-a desfasurat in contextul unei expozitii cu lucrari realizate de catre copii dedicate minunilor pe care ni le ofera viata noastra pe Pamant, denumita „DARURILE NATURII”. In cadrul acestei intalniri, un invitat surpriza si-a facut aparitia, un porcusor de Guineea, care avand o costumatie inedita, dar neinteleasa la inceput, un tricou alb cu sigla proiectului, a invitat intreg publicul sa vizioneze povestea sa relatata de coordonatorul proiectului prin intermediul unei prezentari Power-Point. Prezentarea a fost conceputa in maniera atractiva, respectand nivelul de varsta al prescolarilor, totodata vizand in special implicarea emotionala a participantilor. Povestea prezentata a avut la baza, ca sursa de inspiratie, materialul cuprins in metodologia proiectului. Dupa vizionarea povestii si adresarea cerintei invitatului special, aceea de a fi primit in gradinita „Micul Print”, au fost exprimate si subliniate inca o data conditiile in care familia acestuia va accepta ca aceasta gradinita sa-i devina casa. Porcusorul de Guineea a adus si daruri celor prezenti, mancarea preferata a familiei sale, cate un mar pentru fiecare participant, un mar bio din productia tarii noastre, un mar care simbolizeaza asumarea de catre cei prezenti a unei alimentatii responsabile si dovada ca acestia isi doresc la fel de mult sanatatea propriului corp, a intregii familii, dar si a mediului care ne mijloceste, de altfel, viata pe aceasta planeta miraculoasa. Marul a fost accesorizat cu o fundita verde si o frunzulita-eticheta cu sigla programului care este detasabila si poate fi lipita pe frigiderele de acasa ale participantilor deoarece este dotata cu un magnet.
Prezenta animalutului simpatic a reprezentat artificiul care i-a mobilizat pe cei prezenti in directia indeplinirii scopului propus, i-a pus in postura de a empatiza, fie din calitatea de copil, ba chiar si din cea de adult, cu nevoile micutei creaturi, transpunandu-se pe sine si intreaga familie in situatia de a-si dori o alimentatie responsabila pentru sanatatea proprie si a mediului inconjurator.
 
prof. coordonator: BALAN ELENA-ANCUTA
 
ccdg0393
 
ccdg0385
 
ccdg0386
 
ccdg0387
 
ccdg0388
 
ccdg0390
 
ccdg0391
 
ccdg0392
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....