header CCDG

Gradinita Nr. 26, Bacau, Invatam sa mancam sanatos!, Decembrie 2015

 
„ÎNVĂȚĂM SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS!” 
 
La Grădiniţa nr. 26 Bacău a avut loc lansarea cărţii educaţionale "Învăţăm să mâncăm sănătos!", ce conţine creaţii ale preşcolarilor, coordonaţi de prof. Iustina Boambă şi prof. Linica Tapalagă.
La activitate au participat: prof. dr. Doiniţa Sîrbu şi prof. Costel Păduraru, directorii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza" Bacău, învăţător Monalisa Chiriac împreună cu elevii pe care îi coordonează, consilier Maria Ionos din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bacău, as. pr. Valentina Şenchea şi as. pr. Maria Tamaş din partea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Bacău, precum şi părinţii preşcolarilor.
Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Mănâncă responsabil!", finanţat de Uniunea Europeană, şi care se derulează în nouă state membre ale Uniunii Europene (Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia). La noi în ţară, proiectul este coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România, fiind implementat în 50 de unităţi de învăţământ, printe care şi 6 grădiniţe. Scopul acțiunilor din proiect îl constituie formarea obiceiurilor și comportamentelor necesare unui stil de viață sănătos. Acțiunile din proiect se desfășoară sub forma unei povești. Preșcolarii au prezentat un colaj de versuri și cântece în concordanță cu tema acțiunii, iar la sfârșit au fost serviți cu mere românești, încurajând consumul de alimente sănătoase din producția autohtonă.
Rezultate obţinute, impact, impresii ale participanţilor: S-au tipărit 60 de exemplare ale cărții educaționale ”Învățăm să mâncăm sănătos – alimente sănătoase pentru chipuri luminoase”, ce cuprind creații literare și artistico-plastice ale preșcolarilor. În urma derulării acțiunilor din proiect, am constatat că a crescut numărul preșcolarilor care consumă fructe și legume la gustarea de la ora 10.00. Dacă la debutul proiectului, din 23 de preșcolari aveau fructe doar 5 dintre aceștia, acum doar 4 preșcolari nu au fructe la gustare. Și acest lucru pentru a-l convinge pe domnul Hamster și familia acestuia să rămână în unitatea noastră. De asemenea, preșcolarii aduc rețete și meniuri sănătoase pentru ei și pentru domnul Hamster.
Doamna Doinița Huțu a spus: „Mulțumim cadrelor didactice care formează o generație sănătoasă, frumoasă, sunt adevărați oameni care se implică, în adevăratul sens al cuvântului, în educarea copiilor noștri. Prin aceste activități avem ferma convingere că generația copiilor noștri va trăi sub motto-ul „lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”. Ar trebui, noi toți, să trăim sub deviza „mănâncă responsabil”, atât în anul 2015, anul european pentru dezvoltare, cât și în toată existența noastră. Mulțumim pentru implicare.”
 
prof. coordonator: Boambă Iustina
 
Reflectarea ȋn media:
Blog megabacau
Ziarul DEȘTEPTAREA
blog Bacăul Economic
Ziarul Evenimentul
Pagina de Facebook a Şcolii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" Bacău
 
 
 
ccdg0413
 
ccdg0414
 
ccdg0415
 
ccdg0416

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....