header CCDG

Colegiul Tehnic "Grigore Cobalcescu", Moinesti, Sanatatea din Natura, Decembrie 2015

 

 

PROIECTUL „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”
SĂNĂTATEA DIN NATURĂ

 

Joi, 11 decembrie 2015, s-a desfăşurat activitatea de lansare a Proiectului „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!” la Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moineşti. Profesorii coordonatori, Todirică Simona şi Ancuţa Raluca, au prezentat importanţa derulării acestui proiect, aşteptările pe care le avem în ceea ce priveşte schimbarea comportamentului alimentar în primul rând al elevilor în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos.

A fost prezentat un material PowerPoint privind importanţa alimentaţiei sănătoase de către eleva Roxana Cernat, au fost realizate dezbateri pe această temă, elevii şi profesorii participanţi prezentând motivele pentru care aleg un produs sănătos/nesănătos, au fost aduse argumente pro şi contra fiecărui tip de alimentaţie şi au răspuns la întrebările: Ce mâncăm?, Cum mâncăm?, Cât mâncăm?, De unde mâncăm?;

Profesorii coordonatori şi elevii implicaţi în proiect au realizat calendarul „Manâncă responsabil”, 2016, acesta fiind prezentat în cadrul activităţii, elevii argumentând alegerile făcute pentru fiecare lună – fructe şi legume autohtone, de sezon, calendar care a fost oferit invitaţilor. La sfârşitul activităţii, elevii au oferit fructele aduse de acasă, multe fiind consumate imediat, apoi au fost scrise câteva impresii în urma activităţii desfăşurate.

Ca etapa finală a activităţii, în vederea popularizării proiectului în şcoală, elevii din comitetul eco au mers în toate clasele pentru a explica colegilor ce înseamnă consumul responsabil de hrană şi au oferit calendarul şi din produsele aduse de acasă. De asemenea, calendarele au fost afişate şi în alte zonele importante din şcoală: bibliotecă, secretariat, contabilitate, cabinet director, laboratoare.

Întocmit,

Todirică Simona, prof. coordonator

 

ccdg0422

 

ccdg0423

ccdg0424

ccdg0425

pentru calendar click aici...

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....