header CCDG

Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu", Roman, Tu mananci responsabil?, Decembrie 2015

 

TU MĂNÂNCI RESPONSABIL ?

În data de 10 decembrie 2015, un grup format din 50 de elevi ai claselor a VII-a A si a VIII-a C au organizat un flashmob cu tema ”Tu mănânci responsabil ?”, activitate ce face parte din Planul de Acțiune al Proiectului European ”MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”.
Activitatea a vut ca scop conștientizarea adulților, prin intermediul elevilor privind rolul consumului zilnic al fructelor și legumelor proaspete, atragerea atenției comunității locale privind consumul responsabil de alimente, dar și încurajarea consumului de fructe și legume autohtone.
Elevii au încărcat coșurile cu fructe tradiționale (mere, pere, gutui), cu benere, cu mesaje referitoare la această temă, cu STEAGUL VERDE și au pornit într-un marș până în fața Primăriei Municipiului Roman.
Pe traseul școală-primărie, elevii au împărțit fructe trecătorilor împreună cu mesaje prin care s-a încurajează consumul de fructe și legume.(fil youtobe). În aceeași zi, la ora de diriginție, am realizat, împreună cu elevii mei din clasa a VII-a A, degustarea de produse din camara: gem, dulceata, compot, zacusca, etc.

link Ziarul de Roman:  http://www.ziarulderoman.ro/93230/elevii-de-la-mihai-eminescu-i-au-indemnat-pe-romascani-sa-manance-responsabil/

Prof. coord. Emilia Ciomârtan

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....