header CCDG

Colegiul National Economic "Andrei Barseanu", Brasov, Activitati, Decembrie 2015

 
 
”PROMOVĂM HRANA SĂNĂTOASĂ”
 
Reprezentanții comitetului Eco au prezentat activitățile pe care și le propun în acest an școlar în cadrul proiectului, pentru promovarea consumului responsabil de hrană, care nu pune în pericol sustenabilitatea mediului înconjurător. Au fost comunicate rezultatele studiului privind problemele de alimentație cu care se confruntă elevii școlii, realizat prin aplicarea de chestionare.
În laboratoarele de gastronomie ale școlii, elevii clasei a X-a B,C (școală profesională cu calificarea bucătar / cofetar-patiser), au realizat activitatea ”Prăjituri delicioase și sănătoase cu fructe”. Astfel, ei au preparat tarte cu fructe, pandișpan cu vișine și plăcintă cu mere, după rețete clasice, tradiționale (fără premixuri și aditivi).
În mod simbolic, elevii au oferit participanților la eveniment mere, alături de prăjiturile cu fructe preparate de ei.
Cu aceeași ocazie, a fost organizată și lansarea firmelor de exercițiu ale elevilor, activitate care se derulează în cadrul orelor de laborator tehnologic la disciplinele de specialitate. În spiritul ideilor promovate de proiectul „Mănâncă responsabil”, reprezentanții firmelor de exercițiu, viitori antreprenori, vor propune în planurile lor de afaceri acțiuni care să promoveze un stil de viață sănătos, protejarea mediului, consumul responsabil de hrană și încurajarea producătorilor locali.
Membrii comitetului Eco au împărțit pliante cu ideile și activitățile principale ale proiectului atât participanților la eveniment, cât și colegilor lor din clasele a IX-a și a X-a.
Rezultate obţinute, impact, impresii ale participanţilor:
Ideile proiectului ”Mănâncă responsabil” s-au făcut cunoscute atât în școală cât și în rândul elevilor și profesorilor de la alte unități școlare. Elevii, în special cei din comitetul Eco, s-au arătat foarte interesați să participe la activitățile următoare. În unele clase, mai mulți elevi și-au exprimat dorința de a fi cooptați în comitet, sau de a participa la unele dintre activitățile viitoare din cadrul proiectului.

Diseminare:http://ecoscoala.vmacovei.ro/astart/index.php?hranasanatoasa

prof. coordonator: Enache Claudia

 

ccdg0496

ccdg0497

ccdg0498

ccdg0499

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....