header CCDG

Scola Gimnaziala "Regina Elisabeta", Radauti, Activitati, Decembrie 2015

 
 
"MANANCI RESPONSABIL?"
 
 
Activitatea s-a derulat in Centrul de Documentare si Informare al scolii sub forma de atelier de lucru. In deschiderea activitatii coordonatorii proiectului Mananci Responsabil, prof Gela Tofei si prof. Maria Telisca au prezentat obiectivele acestui proiect.
In continuare, a urmat un dialog cu cei prezenti despre ce inseamna sa mananci responsabil, sub toate aspectele(sanatate, economic). Ideile participantilor au fost cumulate pe un flipchart pentru ca impreuna sa descoperim in final semnificatia acestei actiuni.
Doi elevi voluntari din comitetul eco au exemplificat notiunea de „aliment sanatos” prin standul creat in acest sens, invitand pe cei prezenti la activitate sa identifice dintre produsele prezente la stand pe cele sanatoase. Informatiile despre continutul, compozitia, provenienta si valabilitatea unui produs trebuie sa se gaseasca pe eticheta produlusui si pentru a constientiza importanta citirii etichetei unui produs au fost prezentate etichetele catorva produse.
Cei prezenti au propus alternative de alimente sanatoase si obiceiuri alimentare sanatoase. Participantii au fost incurajati sa propuna modalitati de promovarea a alimentatiei sanatoase. A fost prezentat spotul publicitar primit de la coordonator si spotul publicitatr creat de elevii scolii.
In finalul activitatii fiecare participant a notat pe o foaie ce ar vrea sa schimbe in modul in care se alimenteaza acum, au introdus hartia intr-o cutie urmand ca la finalul anului scolar in activitatea de finalizare a proiectului sa deschida foaia si sa verifice daca a reusit sa schimbe acest lucru.
Activitatea s-a bucurat de un real succes in randul celor prezenti la activitate, a starnit dorinta elevilor de a se implica in activitatile propuse si de a-si monitoriza modul de alimentatie.
Reflectarea ȋn media: activitatea a fost adusa in atentia comunitatii locale in emisiunea de stiri a postului local de televiziune Cromtel Tv. In parteneriat cu acest post de televiziune a fost creat un spot publicitar ce este difuzat saptamanal.
prof. coordonator: Tofei Gela, Telisca Maria
 
ccdg0501
 
ccdg0502
 
ccdg0503
 
ccdg0504
 
ccdg0505
 
ccdg0506
 
ccdg0507
 
ccdg0508
 
ccdg0509
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....