header CCDG

Colegiul Tehnic "Petru Musat", Suceava, Activitati, Decembrie 2015

 
 
 „A MÂNCA ESTE O NECESITATE, A MÂNCA INTELIGENT ESTE O ARTĂ!”
 
 
La Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, în data de 11.12.2015, în sala de festivităţi a avut loc activitatea de prezentare a Proiectului „Mănâncă responsabil!”. Acţiunea la care au participat elevi şi cadre didactice ale şcolii dar şi invitaţi din şcoli şi instituţii partenere cum ar fi Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a avut drept motto „A mânca este o necesitate, a mânca inteligent este o artă!”.
Cuvântul de deschidere a fost adresat de doamna director Gabriela Alionte, în continuare prof. Niculina Ciosnar a prezentat un scurt istoric al Programului Eco-Şcoala. A urmat prezentarea detaliată a proiectului „Mănâncă responsabil!” (ţări şi şcoli participante, scop, cum se desfăşoară proiectul, paşii de urmat, modul de finalizare a proiectului, ceea ce s-a desfăşurat deja în şcoala noastră). În continuare prof. Daniela Simion, coordonator al programului la nivelul Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava a prezentat rezultatele chestionarului şi a motivat alegerea domeniului Alimente Locale (resturile alimentare, transportul) şi Impactul asupra Resurselor și Climei (influența asupra naturii și a peisajului; influența asupra resurselor – sol, apă).
Domnul ing. Iluţă Cocriş, şef Serviciu Calitatea Factorilor de Mediu din cadrul APM Suceava, a apreciat activitatea desfăşurată de elevii şcolii şi a vut o discuţie interactivă cu cei prezenţi pe tema alimentaţiei sănătoase, a ceea ce înseamnă responsabilitate precum şi despre impactul activităţilor antropice de procurare/produce a hranei asupra mediului.
Au fost prezentate activităţile ce urmează a se desfăşura în cadrul proiectului şi s-a convenit, la propunerea elelvilor, că pe lângă acestea fiecare clasă va derula individual, sub coordonarea dirigintelui, o activitate cu tematica proiectului urmând ca la final de an cea mai reuşită să fie premiată.
În fiecare clasă va exista un calendar al proiectului, astfel încât în fiecare lună se vor ataşa poze ale activităţiilor desfăşurate.
Doamna inspector de biologie Mariana Drumea, reprezentantul ISJ Suceava a punctat importanţa derulării unui astfel de proiect în şcoală şi a punctat principiile unei alimentaţii sănătoase.
Au luat cuvântul preşedintele comitetului eco, eleva Vişanu Marina şi prof. Carmen Doroftei coordonatorul eco de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceavaşi prof. Monica Huţu coordonatorul eco de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava care şi-au exprimat dorinţa de a participa la activităţi din cadrul proiectului împreună cu elevii şcolii noastre.
Spre finalul activităţii a fost citit cuvântul de aprecierea al doamnei inspector Tatiana Vîntur, după care cei prezenţi au fost serviţi cu fructe.
 
Prof. Ciosnar Niculina
Prof. Simion Daniela
Elev Vişanu Marina
 
ccdg0556
 
ccdg0557
 
ccdg0558
 
ccdg0559
 
ccdg0560
 
ccdg0561
 
ccdg0562
 
ccdg0563
 
ccdg0564
 
ccdg0565
 
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....