header CCDG

Scoala Gimnaziala "Al. I. Cuza", Bacau, Activitati, Decembrie 2015

 
 
 
,,O GUSTARE SĂNĂTOASĂ ŞI LA ŞCOALĂ ŞI ACASĂ”
 
Scopul: Promovarea unor atitudini si comportamente responsabile privind o alimentatie sanatoasa,un stil de viata sanatos in randul prescolarilor, elevilor, cadrelor didactice, parinti, prin realizarea de actiuni ce vizeaza siguranta alimentatiei pentru sanatatea populatiei scolare.
Descrierea activităţii: In activitatea ,,O gustare sanatoasa si la scoala si acasa” se regaseste preocuparea cadrelor didactice de la Scoala Gimnazila ,,Al.I.Cuza’ de a implica toti factorii (elevi, cadre didactice, parinti, personal auxiliar din scoala, specialisti) in formarea unor conduite corecte privind siguranta si igiena alimentara in viata de zi cu zi, dezvoltarea exigentelor in alegerea bunurilor si serviciilor legate de alimentatie. Alimentatia este fara indoiala obiceiul care influenteaza cel mai mult sanatate oamenilor.
Actiunea a avut loc in amfiteatru ,,Radu Beligan”, unde participa reprezentantii eco de la fiecare clasa, profesori, cadre didactice, medicul scolii, conducerea scolii si 2 reprezentanti DSP Bacau. Coordonatorii au prezentat publicului larg scopul si obiectivele actiunii, iar un grup de elevi au prezentat un power-point legat de nevoia unei alimentatii responsabile care este indispensabila unei vieti normale. Medicul scolii a subliniat faptul ca alimentatia este un proces voluntar, constient si educabil. Aderarea la obiceiurile alimentare mai sanatoase reclama o convingere profunda. Reprezentantii DSP au explicat importanta pastrarii normelor de igiena.
La finalul activitatii, fiecare reprezentant eco / clasă a primit cate un cos cu fructe, servind toti colegii si vor transmite mai departe informatiile primite.
Activitatea a fost un real succes, toti participantii au fost foarte incantati, propunandu-si cu totii sa devina mai responsabili in ceea ce priveste alimentatia.
 
prof. coordonator: Jana Rugina
 
ccdg0586
ccdg0587
ccdg0586
ccdg0587
ccdg0590
ccdg0591
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....