header CCDG

Liceul Teoretic "Dimitrie Bolintineanu", Bucuresti, Activitati, Decembrie 2015

 
STOP ALIMENTELOR NESĂNĂTOASE - INFORMEAZĂ-TE!
MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, CĂCI VIAŢA TA ARE PRIORITATE!
 
Activitatea a fost organizată şi coordonată de elevii din Comitetul Eco-Şcoală, de elevii Comitetelor Eco-Clasă şi de profesorii coordonatori. Activitatea a inceput în holul de la parter al şcolii prin organizarea unui atelier tematic intitulat „Târgul de Crăciun al alimentelor tradiţionale sănătoase”.
Elevii responsabili ai standurilor au pregătit fluturaşi informativi, au dat informaţii și pliante de prezentare, au invitat participanţii să guste produsele prezentate şi să-şi exprime părerea cu referire la activitatea desfășurată, într-un jurnal al activităţii. Alături de toţi elevii şcolii, au fost invitaţi sa viziteze Târgul de Crăciun, părinţi, bunici, oficialităţi etc. Expozanţii au oferit pentru degustare alimentele expuse pe tot parcursul târgului.
In vederea jurizarii produselor prezentate, atelierul s-a impartit in alte mici ateliere, pe tematici, desfasurate in salile de clasa. Astfel, juriul format din reprezentanti ai profesorilor, elevilor, parintilor si directorul adjunct al scolii, a premiat „Cel mai sanatos produs prezentat”, Cel mai traditional produs prezentat, Cel mai ingenios produs prezentat si Cel mai original produs prezentat. S-au facut aprecieri privind preparatele prezentate, impresii legate de evenimentul derulat si sugestii pentru viitoarele activitati de acest fel. S-au schimbat retete si bune practici cu vizitatorii (alti elevi, părinţi etc).
La finalul activităţii, fiecare Comitet Eco-Clasă a promovat şi a popularizat scopul, obiectivele, ideile inovative şi activităţile proiectului „Mănâncă Responsabil” simultan la toate clasele din ciclul primar, gimnazial şi liceal. Au explicat ce înseamnă consum responsabil de hrană dar în acelaşi timp, au cerut şi păreri ale colegilor despre consumul responsabil de alimente.
La inchiderea oficiala a Targului, elevii au donat alimente neperisabile, care vor fi donate, luni 21 decembrie, la Biserica „Spirea Noua”, in cadrul unei actiuni umanitare numita „Bucuria Craciunului” oamenilor fara adapost.
Am tipărit si impartit un număr de 1770 fluturaşi informativi pentru toţi elevii şcolii, ca fiecare elev în parte să aibă acces la valorile promovate de proiect. Astfel, toţi elevii au căpătat informaţii scrise despre proiectul „Mănâncă Responsabil”, având posibilitatea de a alege, Ori sa fie Responsabil! şi să se implice activ, Fie să ignore activităţile derulate în cadrul proiectului! Consideram ca foarte multi au ales sa fie responsabili!
Alte materiale pe care le-am realizat pentru această activitate au fost pliante de promovare a activităţii şi despre descrierea proiectului, un poster al proiectului, diverse afişe şi banere, diplome.
Au fost premiaţi elevii care au prezentat la „Târgul de Crăciun al alimentelor tradiţionale sănătoase” cele mai inedite şi mai responsabile alimente:
  • Diploma de Merit pentru „Cel mai sanatos preparat” a fost obtinut de „Siropul din muguri de pin si miere” al elevei Prundeanu Alexia

  • Diploma de Merit pentru „Cel mai traditional preparat” a fost obtinut de „Painea de casa” prezentata de elevul Barac Alexandru

  • Diploma de Merit pentru „Cel mai original preparat” a fost obtinut de „Dulceata din flori de papadie” al elevei Pufu Diana.

  • Diploma de Merit pentru „Cel mai inedit preparat” a fost obtinut de „Pepenasi murati” prezentat de eleva Bogdan Daria.

Rezultate obtinute, impact, impresii ale participantilor:
  • Am atras un număr foarte mare de elevi care au participat activ la derularea activităţilor prezentate mai sus, unii organizatori, altii ca expozanti, vizitatori, degustatori sau pur si simplu „curiosi”!

  • Consideram ca in urma derularii si acestei activitati, toti elevii scolii au aflat despre derularea proiectului „ Mananca Responsabil” in scoala noastra si elevii au dobândit cunoştinţe mai multe despre ce înseamnă o alimentaţie responsabilă şi un stil de viaţă sănătos.

Impresii ale catorva participanti:
  • Eleva Alexandra Iosifescu - Vicepresedinte gimnaziu, clasa a VII a: „Mie mi-a placut foarte mult aceasta activitate, clasele de gimnaziu au fost foarte implicate, peste 98% din elevii din clasele a V-VIII au fost expozanti, nu simpli vizitatori, si au fost intr-o competitie continua, pentru a se evidentia cu preparatele expuse de ei!”

  • Eleva Roxana Balasa - Presedinte Comitet „Eco-Scoala”- clasa a XI a „In calitate de membru al juriului din partea elevilor, am vizionat si degustat foarte multe produse, nu exagerez cand spun „ sute de preparate” care mai de care mai gustoase, sanatoase, inedite, originale, traditionale. A fost foarte greu pentru toti membrii juriului sa stabilim castigatorii, consider ca toti am fost castigatori!

  • Eleva Bogdan Daria, expozant -clasa a V a: „Eu vreau sa spun ca de cand am aflat despre acest proiect, am inceput sa privesc cu alti ochi fructele si legumele, si chiar am constat ca imi place mai mult biologia!”

  • Elevul Rosu Alex, organizator, clasa a II a: „Mie mi-a placut foarte mult pentru ca am impartit fluturasi si cativa trecatori mi-au dat bomboane si portocale”!

  • Mihai Catalin, vizitator, clasa a XI a: „Mi s-a parut foarte interesant, am degustat numeroase bunatati si daca sunt si foarte sanatoase, cu atat mai bine. Ce recomandari am? Sa se faca mai des astfel de Targuri!”

  • Stanoiu Doriana, diriginte clasa a Va : „ O activitate foarte interesanta, ar trebui sa organizam mai des. Elevii s-au simtit foarte bine, au facut schimb de retete, au socializat, s-au legat prietenii.”

Reflectarea ȋn media sau alte materiale:
prof. coordonator: Valeria Purcarea-Ciulacu
 
ccdg0594
 
ccdg0595
 
ccdg0596
 
ccdg0597

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....