header CCDG

Colegiul Tehnic "Gheorghe Cartianu", Piatra Neamt, Activitati, Decembrie 2015

 

MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!
 
Miercuri, 9 decembrie 2015, în Sala de festivități a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” s-a desfășurat activitatea de lansare a Proiectului European ”MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”. Profesorii coordonatori Mariana Paleu și Emilia Lupei, împreună cu Comitetul Eco au organizat și desfășurat activitatea de lansare.
Activitatea s-a desfășurat sub forma unei Expoziții de preparate tradiționale românești, cu degustarea acestor produse.
S-a realizat prezentarea țărilor implicate în proiect, a scopului, a obiectivelor proiectului și beneficiile ce se așteaptă ca urmare a activităților de implementare a proiectului. S-a subliniat faptul că Proiectul European „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”, este un proiect de responsabilitate socială prin care toți participanții (elevi, profesori, părinți, comunitatea locală) trebuie să înțeleagă că luarea oricărei decizii privind hrana personală influențează devenirea întregii planete.
În partea a doua, toți participanții au apreciat produsele preparate de elevii de la calificarea profesională brutar-patiser-preparator produse făinoase. Elevii au preparat în laboratorul de patiserie al școlii: plăcinte moldovenești, fursecuri fără zahăr, biscuiți cu semințe, prăjituri din făină de secară fără gluten, cipsuri sănătoase de mere. Am preparat de asemenea, suc de mere, lamâie și morcov. Toate produsele au fost preparate fără aditivi alimentari, după rețete tradiționale sau rețete proprii.
La finalul activității toți participanții au degustat produsele sănătoase preparate, fructe și sucuri proaspete.
 
Profesori coordonatori: Mariana Paleu, Emilia Lupei
 
ccdg0599
 
ccdg0600
 
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....