header CCDG

Colegiul National "Eudoxiu Hurmuzachi" si Scoala Gimnaziala "Bogdan Voda", Radauti, Activitati, Decembrie 2015

 
 
„CONSUMĂ RESPONSABIL! DĂRUIEȘTE DE CRĂCIUN!”
 
 
Activitatea desfășurată în data de 17 decembrie 2015, de către cele două unități școlare rădăuțene partenere, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, a avut ca scop diseminarea Proiectului european „Mănâncă Responsabil” la nivelul comunității școlare și donarea surplusului de produse alimentare cumpărate în familie, copiilor de la Așezământul „Sfântul Leontie” din Rădăuți. Cu acest prilej, comitetele eco ale celor două școli au desfășurat campanii de informare, colectare de alimente pentru o hrană sănătoasă și implicarea copiilor, părinților și a cadrelor didactice în desfășurarea campaniilor. Obiectivele urmărite au fost: conștientizarea tinerilor și adulților cu privire la alegerea unei alimentații sănătoase, reducerea cumpărării în exces a unor produse alimentare, încurajarea consumării fructelor și legumelor autohtone și prepararea hranei în gospodăriile proprii, susținerea producătorilor locali care oferă produse alimentare sănătoase și proaspete.
La Așezământul de copii, în sala de festivități, s-a prezentat Proiectul european „Mănâncă Responsabil”, țările participante la proiect, coordonatorul în România- Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie România (CCDG), școlile participante la proiect, activitățile propuse și rezultatele finale așteptate. Cu această ocazie, s-a realizat un interesant schimb de opinii între copii și adulți; ne-am propus pe viitor câteva activități comune, organizate în parteneriat. Suntem mulțumiți că alimentele pe care le-am donat vor îmbogăți masa de sărbători a copiilor și că cei mici au înțeles importanța alegerii unei alimentații cât mai sănătoase.
Aducem mulțumiri tuturor celor care au participat la campanii și adresăm urarea SĂRBĂTORI FERICITE!
 
Prof. Cornelia și Liviu Hatnean- coordonatori ai proiectului
 
ccdg0613
 
ccdg0614
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....