header CCDG

Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu"- Structura Scoala Gimnaziala Nr. 2, Pitesti, Activitati, Decembrie 2015

 
„INVITAŢIE LA EDUCAŢIE ÎN CEAINĂRIA ŞCOLII” 
 
 
 
Evenimentul public desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 Piteşti, în cadrul proiectului „Mănâncă responsabil!”
Pe 8 decembrie sala multimedia a fost transformată în „ceainărie”, pentru a crea o atmosferă plăcută şi totodată de lucru, în vederea acţiunii de lansare a proiectului „Mănâncă responsabil!” Comitetul Eco a anunţat colegii despre intenţiile lor şi i-a mobilizat pe toţi să umble prin cămările bunicilor, astfel încât standurile de prezentare şi degustare să fie la înălţime. Astfel, invitaţii au fost serviţi cu ceai preparat din plante naturale, plăcinte tradiţionale cu brânză, cu mere şi cu dovleac, pişcoturi, tarte cu fructe, platouri cu frigărui din fructe, siropuri naturale (din muguri de brad, fructe de pădure – mure, zmeură, sau din fructe din livada proprie – vișine, cireșe etc.), dulceţuri, compot, limonadă, fresh de portocale. Eco şefa clasei a II-a E împreună cu mama ei au preparat pe loc 12 litri de limonadă şi suc de portocale folosind un dispozitiv mecanic pentru stoarcerea citricelor( pentru a nu consuma energie electrică).
Oaspeții – părinți, bunici, cadre didactice, reprezentanții instituțiilor și mass media, care au participat la lansarea proiectului, au vizionat o prezentare PPT a proiectului, apoi au urmărit două activităţi derulate simultan: pregătirea „Meniului sănătos” de către 3 echipe formate din câte 2 copii şi un părinte şi concursul “Recunoaşte leguma sau fructul!” , în care 20 de copii de la grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa I, s-au întrecut în a identifica fructe și legume, fiind legați la ochi și folosindu-și celelalte simțuri – olfactiv, gustativ sau tactil.
În timp ce degustarea era în toi în sala multimedia, eco şefii, ajutaţi de învăţători sau diriginţi au pornit prin clase să le povestească şi colegilor ce s-a întâmplat la lansarea proiectului, bineînţeles cu câte o tavă de plăcinte şi cu ceai sau limonadă.
Emoţiile au fost mari deoarece la eveniment a participat şi o echipă de reporteri de la Antena 1 Piteşti, şi de la Ziarul Argeşul. Pentru mai multe detalii ale evenimentului, ataşăm linkurile pe care le puteţi accesa pentru a vedea reportajul, respectiv articolul care au surprins aspectele importante ale evenimentului.

 

ccdg0652

ccdg0653

 

ccdg0654

ccdg0655

ccdg0656

ccdg0657

ccdg0658

ccdg0659

ccdg0660

ccdg0661

ccdg0662

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....