header CCDG

Scoala Gimnaziala "Ion Irimescu", Activitati, Decembrie 2015

 
ÎNVĂȚ SĂ MĂNÂNC SĂNĂTOS !
 
În luna decembrie 2015 Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a găzduit activitatea „Învăț să mănânc sănătos”, o activitate de amploare în cadrul Proiectului MĂNÂNCĂ RESPONSABIL. Au răspuns invitației la această activitate: doctor Flocea Florentina - nutriționist, un producător local – Constantin Cristi (manager al firmei Aroma - sucuri naturale din mere), reprezentanți ai presei locale Rudy Hödl și Stelian Borhan –reporteri, Coman Cătălin - primarul Municipiului Fălticeni și cadre didactice din școală.
Timp de o săptămână elevii claselor primare au completat „Jurnalul pachețelului meu”, iar cei din clasele gimnaziale au completat un chestionar din care s-au extras preferințele alimentare, iar datele au fost interpretate și prezentate la începutul activității.
Partea cea mai amplă a activității a fost intervenția nutriționistului care ne-a demonstrat că este foarte important ce alegem și cât alegem să mâncăm și cât de important este să facem și mișcare.
Sper ca elevii și părinții acestora, au înțeles cât de necesar este să mănânce sănătos (calitativ) și cât trebuie (cantitativ). Au fost informați de efectele nocive pe care le are alimentația nesănătoasă asupra organismului. Au descoperit riscurile îmbolnăvirii în urma consumului de alimente modificate genetic sau consumului de alimente ce conțin aditivi, conservanți, coloranți. Toate ar putea fi premizele unor deprinderi sănătoase de alimentație.
Felul alimentației noastre spune foarte multe lucruri despre locul în care trăim, despre tradiții, economie, starea mediului înconjurător, despre statutul social, despre gradul de civilizație.
 
prof. coordonator Suliman Carmen

ccdg0709

 

ccdg0710

ccdg0711

 

ccdg0712

ccdg0713

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....