„PEŞTELE ÎNTRE TRADIŢIE ŞI SĂNĂTATE”
Activitatea a început cu un exerciţiu de încălzire, prin care participanţlor li s-a cerut să scrie pe un post-it o definiţie a consumului responsabil şi s-au citit câteva răspunsuri.
Elevii au urmărit prezentarea filmului: ” Şi-a riscat viaţa pentru a salva ziua!” şi a unei prezentări a proiectului ”Mănâncă Responsabil” şi a activităţilor care se vor desfăşura pe parcursul anului, pentru a atinge scopul propus, în urma aplicării chestionarului, acela de a reduce resturile / deşeurile alimentare.(prof. coordonator Florescu Aurelia). Au luat cuvântul invitaţii ISJ-ului domnul inspector Pătraşcu Octavian, inspector pentru proiecte educaţionale şi doamna Vârlan Emilia, reprezentant APM Galaţi, care au subliniat valoarea educativă a derulării acestui proiect, atât în dezvoltarea şi formarea unor deprinderi alimentare corecte şi responsabile a şcolarilor, cât şi pentru comunitate.
Doamna director, prof. Huţanu Ana, a avut o discuţie interactivă cu elevii despre importanţa peştelui în alimentaţie, despre alimentaţia responsabilă şi impactul asupra resurselor şi economiei locale.
Doamna director adjunct, prof. Alecu Ioana a apreciat activitatea desfăşurată de elevi şi a discutat despre ce înseamnă responsabilitate şi implicarea în desfăşurarea proiectelor.
Doamna prof. Călugăru Viorica a prezentat concursurile care au fost lansate cu ocazia desfăşurării acestei activităţi: concursul “Maestrul bucătar”, prezentări Ppt cu tema “Hrana noastra cea de toate zilele - efecte asupra sănătăţii şi a mediului” şi expoziţia de machete şi desene ”Biodiversitatea mediului acvatic”. Elevii care s-au înscris au prezentat produsele realizate, precum şi modul de realizare a acestora. Juriul format din membrii Comitetului MR!, reprezentanţii APM şi ISJ şi profesori din şcoală, au deliberat şi au hotărât premiile. Elevilor câştigători li s-au înmânat diplome şi fructe ca premiu.
Activitatea s-a incheiat cu discursul purtătoarei de cuvânt a Comitetului “Mănâncă Responsabil”, eleva Filip Teodora, cu înmânarea de fructe participanţilor şi cu impresiile despre activitate si despre consumul responsabil scrise de către aceştia pe post-it uri.
Elevii din comitetul MR au împărţit fructe şi elevilor din şcoală care nu au participat la activitate.
prof. coordonatori: Florescu Aurelia, Călugăru Viorica