header CCDG

Scoala Gimnaziala "Ctin Ghe Marinescu", Galati, Activitati, Ianuarie 2016

 
 
„PEŞTELE ÎNTRE TRADIŢIE ŞI SĂNĂTATE”
 
Activitatea a început cu un exerciţiu de încălzire, prin care participanţlor li s-a cerut să scrie pe un post-it o definiţie a consumului responsabil şi s-au citit câteva răspunsuri.
Elevii au urmărit prezentarea filmului: ” Şi-a riscat viaţa pentru a salva ziua!” şi a unei prezentări a proiectului ”Mănâncă Responsabil” şi a activităţilor care se vor desfăşura pe parcursul anului, pentru a atinge scopul propus, în urma aplicării chestionarului, acela de a reduce resturile / deşeurile alimentare.(prof. coordonator Florescu Aurelia). Au luat cuvântul invitaţii ISJ-ului domnul inspector Pătraşcu Octavian, inspector pentru proiecte educaţionale şi doamna Vârlan Emilia, reprezentant APM Galaţi, care au subliniat valoarea educativă a derulării acestui proiect, atât în dezvoltarea şi formarea unor deprinderi alimentare corecte şi responsabile a şcolarilor, cât şi pentru comunitate.
Doamna director, prof. Huţanu Ana, a avut o discuţie interactivă cu elevii despre importanţa peştelui în alimentaţie, despre alimentaţia responsabilă şi impactul asupra resurselor şi economiei locale.
Doamna director adjunct, prof. Alecu Ioana a apreciat activitatea desfăşurată de elevi şi a discutat despre ce înseamnă responsabilitate şi implicarea în desfăşurarea proiectelor.
Doamna prof. Călugăru Viorica a prezentat concursurile care au fost lansate cu ocazia desfăşurării acestei activităţi: concursul “Maestrul bucătar”, prezentări Ppt cu tema “Hrana noastra cea de toate zilele - efecte asupra sănătăţii şi a mediului” şi expoziţia de machete şi desene ”Biodiversitatea mediului acvatic”. Elevii care s-au înscris au prezentat produsele realizate, precum şi modul de realizare a acestora. Juriul format din membrii Comitetului MR!, reprezentanţii APM şi ISJ şi profesori din şcoală, au deliberat şi au hotărât premiile. Elevilor câştigători li s-au înmânat diplome şi fructe ca premiu.
Activitatea s-a incheiat cu discursul purtătoarei de cuvânt a Comitetului “Mănâncă Responsabil”, eleva Filip Teodora, cu înmânarea de fructe participanţilor şi cu impresiile despre activitate si despre consumul responsabil scrise de către aceştia pe post-it uri.
Elevii din comitetul MR au împărţit fructe şi elevilor din şcoală care nu au participat la activitate.
 
prof. coordonatori: Florescu Aurelia, Călugăru Viorica
 
 
ccdg0720
 
ccdg0721

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....