header CCDG

Liceul Teoretic "Emil Racovita", Vaslui, Activitati, Ianuarie 2016

 

CULINARIA

Activitatea şi-a propus să popularizeze obiceiurile culinare sănătoase din zona Moldovei și în special a Vasluiului și s-a desfășurat în cadrul temei prevăzute –“Cultura Alimentației și Deschiderea către Diferite Obiceiuri și Nevoi Alimentare”.

Activitatea s-a derulat sub forma unui concurs de produse culinare realizate de elevii din clasele XB si XIB - prezentate în fața juriului concursului pe baza documentării realizate.Fiecare din cele șase echipaje participante la concurs au avut de parcurs următoarele etape:

- prezentarea într-un mod cât mai original a rețetelor produselor realizate sub forma unui ppt.

- realizarea unui film de 7 minute cu secvențe din timpul realizării preparatului

- degustarea preparatului și observarea modului de prezentare de către membrii juriului

Toate aceste elemente au fost evaluate pentru ca pe seama punctajelor obținute să fie acordate premiile. S-a constituit juriul format din elevi si profesori care să desemneze câștigătorii, acordare de diplome și premii.

Produse finale: albumul, CD cu filmul inscripționat. Sunt expuse rețete culinare sănătoase, în dorința de a promova identitățile culturale din aceste zone și de a transmite tradițiile culturale și rețete de mâncăruri sănătoase.

Reflectarea în media: http://www.vremeanoua.ro/liceul-teoretic-%E2%80%9Cemil-racovita%E2%80%9D-in-%E2%80%9Chaine-de-sarbatoare%E2%80%9D

prof. coordonator: Streja Mădălina

 

ccdg0723

ccdg0724

ccdg0725

ccdg0726

ccdg0727

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....