CULINARIA
Activitatea şi-a propus să popularizeze obiceiurile culinare sănătoase din zona Moldovei și în special a Vasluiului și s-a desfășurat în cadrul temei prevăzute –“Cultura Alimentației și Deschiderea către Diferite Obiceiuri și Nevoi Alimentare”.
Activitatea s-a derulat sub forma unui concurs de produse culinare realizate de elevii din clasele XB si XIB - prezentate în fața juriului concursului pe baza documentării realizate.Fiecare din cele șase echipaje participante la concurs au avut de parcurs următoarele etape:
- prezentarea într-un mod cât mai original a rețetelor produselor realizate sub forma unui ppt.
- realizarea unui film de 7 minute cu secvențe din timpul realizării preparatului
- degustarea preparatului și observarea modului de prezentare de către membrii juriului
Toate aceste elemente au fost evaluate pentru ca pe seama punctajelor obținute să fie acordate premiile. S-a constituit juriul format din elevi si profesori care să desemneze câștigătorii, acordare de diplome și premii.
Produse finale: albumul, CD cu filmul inscripționat. Sunt expuse rețete culinare sănătoase, în dorința de a promova identitățile culturale din aceste zone și de a transmite tradițiile culturale și rețete de mâncăruri sănătoase.
Reflectarea în media: http://www.vremeanoua.ro/liceul-teoretic-%E2%80%9Cemil-racovita%E2%80%9D-in-%E2%80%9Chaine-de-sarbatoare%E2%80%9D
prof. coordonator: Streja Mădălina