header CCDG

C.S.E.I.,, SF. ANDREI,, GURA HUMORULUI, Activitate 2, Ianuarie 2016

 
 
SĂ MÂNCĂM SĂNĂTOS!
 
Priectul Mănâncă Responsabil a fost abordat și la ora de consiliere cu elevii clasei a-VI-a A . După o prezentare pe scurt a priectului Mănâncă Responsabil, a temelor și a Eco-Codului scolii, s-a amintit elevilor de chestionarul despre alimentație completat în cadrul orei anterioare şi s-au prezentat rezultatele interpretării acestor chestionare. S-au discutat punctele tari şi cele slabe ale analizei rezultatelor.
Plecând de la filmul de promovare a proiectului, în întreaga activitate de la clasă s-a pus accentul pe ceea ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă: legume şi fructe, carne, lapte şi produse lactate, făinoase, apă şi sucuri naturale, explicându-le elevilor de ce sunt toate acestea importante şi ce beneficii avem de pe urma consumului lor. Pe baza diferitelor jocuri didactice, elevii înțeleg importanța consumului de alimente sănătoase, respectarea orelor de servit masa, importanța diversificării alimentelor, a consumului de lichide pentru păstrarea unui stil de viață sănătos. La finalul activității, profesorul înmânează elevilor câte un jurnal alimentar personalizat şi le cere să completeze ce mănâncă şi beau în fiecare zi timp de o săptămână, explicându-le modul în care trebuie să scrie în el şi regulile de care trebuie să ţină cont.
 
Prof. coordonator activitate: NEGREA MIHAELA
 
ccdg0062
 
ccdg0063
 
ccdg0064
 
ccdg0065
 
ccdg0066
 
ccdg0067
 
ccdg0069
 
ccdg0070
 
ccdg0071

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....