header CCDG

Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu", Roman, Activitati, Ianuarie 2016

 ”DEȘEURILE ALIMENTARE NU NE REPREZINTĂ! CE FACEM CU ELE?” -
CONCURS ÎNTRE CLASE PRIVIND COLECTAREA DEȘEURILOR PROVENITE DE LA ALIMENTE
 
Una din activitățile propuse, în cadrul Proiectului European ”Mănâncă Responsabil!”, a fost cea legată de colectarea deșeurilor provenite de la alimente, pe care am realizat-o în data de 29 ianuarie 2016.
Obiectivele acțiunii au urmărit: colectarea deșeurilor provenite de la produsele alimentare și predarea acestora către firme specializate și conștientizarea comunității noastre privind ambalajele derivate prin achiziționarea de produse alimentare.
”Mănânci responsabil? Trăiești sănătos!” este eco-codul nostru, dar o privire de ansamblu ne face să ne gândim și la ce facem cu deșeurile provenite de la produsele alimentare.
În tendința de a ne asigura alimentația zilnică, ne gândim ce produse să consumăm pentru a ne dezvolta sănătos. Marea majoritate a populației încearcă să mănânce responsabil și sănătos, în același timp, pentru o dezvoltare cât mai armonioasă fizică și psihică. Asta este foarte bine!
Însă, de cele mai multe ori, nu ne gândim la ambalajele provenite de la produse alimentare. Știm cu toții că producerea ambalajelor alimentare costă și nu puțin. Pentru fabricarea lor se consumă cantități mari de resurse naturale, materiale și financiare.
La activitate s-au implicat marea majoritate a claselor din școală sub îndrumarea învățătorilor și al diriginților. Clasele fruntașe, cele care au colectat cele mai mari cantități de ambalaje alimentare, au fost premiate pentru efortul lor. Vom continua colectarea deșeurilor și predarea lor firmelor specializate. Sperăm că acestea vor fi reutilizate în procesul de fabricație. În acest mod, putem economisi, măcar ”o picătură” din rezervele naturale pe care ni le oferă Pământul și care sunt...epuizabile.
Acesta este motivul organizării acestei acțiuni de colectare a deșeurilor alimentare (ambalaje), predării acestora unor firme specializate, în scopul reducerii cantității de ambalaje provenite de la alimente.
Consider că acțiunea a fost o reușită care trebuie continuată.
 
Profesor,
Emilia Ciomârtan
 
ccdg0110
 
ccdg0111
 
ccdg0112
 
ccdg0113

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....